För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

Betyg (1-5):
2.45 (56 betyg)

Saftiga, möra och goda är revbensspjällen med smak av spiskummin och koriander.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • Myntasås:
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Glasering:
  • 1 dl spad
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Pensla revbensspjällen med olivolja och massera in spiskummin och koriander. Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 3 timmar. .

Myntasåsen

  1. Blanda ingredienserna till myntasåsen. Låt den stå i rumstemperatur så att sockret löser sig.

Glasering

  1. Ta ut revbensspjällen och häll över spadet i en stekpanna eller kastrull. Tillsätt sirap, fänkålsfrön och salt. Koka häftigt cirka 5 minuter så att blandningen tjocknar. Pensla revbensspjällen med fänkålsglaseringen och servera med myntasås.

Tips

Låg temperatur och glaze är hemligheten bakom de bästa spjällen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mahita

2019-12-21

Gott Gott revbensspjäll recept..! var lite osäker från början pga jag brukar koka köttet först.. men resultatet var underbart!! Saftig, mjukt, smakrik.. jaaa mina barn som är jätte kinkiga älskade & nu går jag på min andra gång detta december månad 2019.. & det blir naturligtvis nu på Jul bordet när min stor familj kommer & fyrar Jul med oss här hemma, så de har möjligheter att Njuta detta kött. Tänk att recept log lääängre i Coop recept banken.. & jag hittade den bara för 1 månad sen....!! Rekommendera hjärtlig.. hur lätt som helst & GOTT...! Tack Sara för sååå fantastiska recept Du ge oss kunderna.

Anita

2012-12-19

Väldigt saftiga blev dom när man tillagar dom i så låg trmperatur. Valde annan kryddning som passar min smak bättre.

Greta Andersson

2011-12-15

Verkar gott det här. Ska testa!

Liknande recept

Bönsallad med svarta bönor

(8)

Chili- och paprikapotatis

(1)

Sashimilax med sallad

(8)

Linspaté med paprika- och örttopping

(7)

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

(0)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Pumpapaj

(14)

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

(18)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • Myntasås:
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Glasering:
  • 1 dl spad
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt

Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

Betyg (1-5):
2.45 (56 betyg)

Saftiga, möra och goda är revbensspjällen med smak av spiskummin och koriander.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pensla revbensspjällen med olivolja och massera in spiskummin och koriander. Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 3 timmar. .

Myntasåsen

  1. Blanda ingredienserna till myntasåsen. Låt den stå i rumstemperatur så att sockret löser sig.

Glasering

  1. Ta ut revbensspjällen och häll över spadet i en stekpanna eller kastrull. Tillsätt sirap, fänkålsfrön och salt. Koka häftigt cirka 5 minuter så att blandningen tjocknar. Pensla revbensspjällen med fänkålsglaseringen och servera med myntasås.

Tips

Låg temperatur och glaze är hemligheten bakom de bästa spjällen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mahita

2019-12-21

Gott Gott revbensspjäll recept..! var lite osäker från början pga jag brukar koka köttet först.. men resultatet var underbart!! Saftig, mjukt, smakrik.. jaaa mina barn som är jätte kinkiga älskade & nu går jag på min andra gång detta december månad 2019.. & det blir naturligtvis nu på Jul bordet när min stor familj kommer & fyrar Jul med oss här hemma, så de har möjligheter att Njuta detta kött. Tänk att recept log lääängre i Coop recept banken.. & jag hittade den bara för 1 månad sen....!! Rekommendera hjärtlig.. hur lätt som helst & GOTT...! Tack Sara för sååå fantastiska recept Du ge oss kunderna.

Anita

2012-12-19

Väldigt saftiga blev dom när man tillagar dom i så låg trmperatur. Valde annan kryddning som passar min smak bättre.

Greta Andersson

2011-12-15

Verkar gott det här. Ska testa!

Liknande recept

Bönsallad med svarta bönor

(8)

Chili- och paprikapotatis

(1)

Sashimilax med sallad

(8)

Linspaté med paprika- och örttopping

(7)

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

(0)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Pumpapaj

(14)

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

(18)