Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Saftiga, möra och goda är revbensspjällen med smak av spiskummin och koriander.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • Myntasås:
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Glasering:
  • 1 dl spad
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Pensla revbensspjällen med olivolja och massera in spiskummin och koriander. Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 3 timmar. .

Myntasåsen

  1. Blanda ingredienserna till myntasåsen. Låt den stå i rumstemperatur så att sockret löser sig.

Glasering

  1. Ta ut revbensspjällen och häll över spadet i en stekpanna eller kastrull. Tillsätt sirap, fänkålsfrön och salt. Koka häftigt cirka 5 minuter så att blandningen tjocknar. Pensla revbensspjällen med fänkålsglaseringen och servera med myntasås.

Tips

Låg temperatur och glaze är hemligheten bakom de bästa spjällen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mahita

2019-12-21

Gott Gott revbensspjäll recept..! var lite osäker från början pga jag brukar koka köttet först.. men resultatet var underbart!! Saftig, mjukt, smakrik.. jaaa mina barn som är jätte kinkiga älskade & nu går jag på min andra gång detta december månad 2019.. & det blir naturligtvis nu på Jul bordet när min stor familj kommer & fyrar Jul med oss här hemma, så de har möjligheter att Njuta detta kött. Tänk att recept log lääängre i Coop recept banken.. & jag hittade den bara för 1 månad sen....!! Rekommendera hjärtlig.. hur lätt som helst & GOTT...! Tack Sara för sååå fantastiska recept Du ge oss kunderna.

Anita

2012-12-19

Väldigt saftiga blev dom när man tillagar dom i så låg trmperatur. Valde annan kryddning som passar min smak bättre.

Greta Andersson

2011-12-15

Verkar gott det här. Ska testa!

Liknande recept

Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bönsallad med grillad tomat

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillade lammkotletter med kapris- och sparrissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • Myntasås:
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Glasering:
  • 1 dl spad
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt

Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

Saftiga, möra och goda är revbensspjällen med smak av spiskummin och koriander.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pensla revbensspjällen med olivolja och massera in spiskummin och koriander. Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 3 timmar. .

Myntasåsen

  1. Blanda ingredienserna till myntasåsen. Låt den stå i rumstemperatur så att sockret löser sig.

Glasering

  1. Ta ut revbensspjällen och häll över spadet i en stekpanna eller kastrull. Tillsätt sirap, fänkålsfrön och salt. Koka häftigt cirka 5 minuter så att blandningen tjocknar. Pensla revbensspjällen med fänkålsglaseringen och servera med myntasås.

Tips

Låg temperatur och glaze är hemligheten bakom de bästa spjällen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mahita

2019-12-21

Gott Gott revbensspjäll recept..! var lite osäker från början pga jag brukar koka köttet först.. men resultatet var underbart!! Saftig, mjukt, smakrik.. jaaa mina barn som är jätte kinkiga älskade & nu går jag på min andra gång detta december månad 2019.. & det blir naturligtvis nu på Jul bordet när min stor familj kommer & fyrar Jul med oss här hemma, så de har möjligheter att Njuta detta kött. Tänk att recept log lääängre i Coop recept banken.. & jag hittade den bara för 1 månad sen....!! Rekommendera hjärtlig.. hur lätt som helst & GOTT...! Tack Sara för sååå fantastiska recept Du ge oss kunderna.

Anita

2012-12-19

Väldigt saftiga blev dom när man tillagar dom i så låg trmperatur. Valde annan kryddning som passar min smak bättre.

Greta Andersson

2011-12-15

Verkar gott det här. Ska testa!

Liknande recept

Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bönsallad med grillad tomat

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillade lammkotletter med kapris- och sparrissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)