Blomkålscurry

Blomkålscurry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(70)

Blomkål i dess godaste form. Det här är en riktig favorit.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 800 ml kokosmjölk
  • 1 kg blomkål
  • 300 g potatis, skalad och småtärnad
  • Currypasta:
  • 0.5 dl neutral olja
  • 5 vitlöksklyftor
  • 0.5 hackad gul lök
  • 2 hackade röda chili
  • 2 msk finriven ingefära
  • 1 finhackat citrongräs
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk malen koriander
  • 0.5 msk socker
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • strimlad salladslök
  • 1 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander
  • ris eller bröd

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till currypastan till jämn konsistens.
  2. Stek currypastan på medelvärme i en kastrull under omrörning ca 5 min.
  3. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Lägg ner potatisen och låt koka 4 min. Lägg ner blomkålen skuren i buketter och låt sjuda 6–8 min till.
  4. Servera curryn toppad med salladslök, jordnötter och koriander. Ät ev med ris eller ett gott bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-08-30

Sjukt gott :)

Mira

2017-02-08

God smak, men: så tråkigt när kokosmjölk skär sig vilket den gjorde för mig! väldigt tråkigt att äta då.. nån som har tips på att rädda? Sen råkade jag ha i för mycket fänkål vilket inte rekommenderas :)

Lovisa

2016-04-16

Jag vet inte vad Marie- Louise har lagat... Men det här är det godaste jag har ätit på länge! Den är riktigt fyllig i smaken och det är så många smaker! Om en inte gillar färsk koriander, så är den god även utan, men koriandern ger den det där lilla extra ;) Jag har haft i lite bönor eller gröna linser för att göra den extra matig och det blir bra :)

Marie-Louise

2016-03-04

Äckligaste jag ätit på länge, och då är jag inte kräsen. Snälla låt den inte komma tillbaka i matkassen! Totalt smaklös med en jolmig och fet kokosmjölk.

Josephine

2016-02-03

Supergott! Istället för jordnötter hade jag cashewnötter i och jag struntade i fänkål och potatisen.

Elisabeth

2016-02-01

Curry är en kryddblandning. I receptet gör du den själv..

Viktoria

2016-01-27

Jag undrar varför rätten heter blomkålscurry, det finns ju inte en gnutta curry i receptet?

Blomkålscurry
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 800 ml kokosmjölk
  • 1 kg blomkål
  • 300 g potatis, skalad och småtärnad
  • Currypasta:
  • 0.5 dl neutral olja
  • 5 vitlöksklyftor
  • 0.5 hackad gul lök
  • 2 hackade röda chili
  • 2 msk finriven ingefära
  • 1 finhackat citrongräs
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk malen koriander
  • 0.5 msk socker
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • strimlad salladslök
  • 1 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander
  • ris eller bröd

Blomkålscurry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(70)

Blomkål i dess godaste form. Det här är en riktig favorit.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till currypastan till jämn konsistens.
  2. Stek currypastan på medelvärme i en kastrull under omrörning ca 5 min.
  3. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Lägg ner potatisen och låt koka 4 min. Lägg ner blomkålen skuren i buketter och låt sjuda 6–8 min till.
  4. Servera curryn toppad med salladslök, jordnötter och koriander. Ät ev med ris eller ett gott bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-08-30

Sjukt gott :)

Mira

2017-02-08

God smak, men: så tråkigt när kokosmjölk skär sig vilket den gjorde för mig! väldigt tråkigt att äta då.. nån som har tips på att rädda? Sen råkade jag ha i för mycket fänkål vilket inte rekommenderas :)

Lovisa

2016-04-16

Jag vet inte vad Marie- Louise har lagat... Men det här är det godaste jag har ätit på länge! Den är riktigt fyllig i smaken och det är så många smaker! Om en inte gillar färsk koriander, så är den god även utan, men koriandern ger den det där lilla extra ;) Jag har haft i lite bönor eller gröna linser för att göra den extra matig och det blir bra :)

Marie-Louise

2016-03-04

Äckligaste jag ätit på länge, och då är jag inte kräsen. Snälla låt den inte komma tillbaka i matkassen! Totalt smaklös med en jolmig och fet kokosmjölk.

Josephine

2016-02-03

Supergott! Istället för jordnötter hade jag cashewnötter i och jag struntade i fänkål och potatisen.

Elisabeth

2016-02-01

Curry är en kryddblandning. I receptet gör du den själv..

Viktoria

2016-01-27

Jag undrar varför rätten heter blomkålscurry, det finns ju inte en gnutta curry i receptet?