Kokosplättar med rotfrukter och ingefära
  • Tid 35 min

Kokosplättar med rotfrukter och ingefära

3.42 (12 betyg)

Annorlunda plättar med potatis, morot och kokos. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g morot
  • 200 g potatis
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 ägg
  • 2.5 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk mald ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • olja och smör till stekning
Till servering
  • 500 g rödbeta eller gulbetor
  • 4 msk yoghurt 10%
  • 1 dl pumpakärnor, torrostade
  • flytande honung eller lönnsirap
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Koka betorna mjuka i saltat vatten. Gnid loss skalet och skär dem i klyftor. Det går även bra med förkokta rödbetor.

Plättar:

  1. 1

    Skala och riv morot och potatis fint. Vispa lätt ihop kokosmjölk, ägg, mjöl, de torra kryddorna och salt. Vänd ner morot, potatis, apelsinskal och -saft. Låt gärna smeten vila en stund innan stekning.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i lite smör. Skopa ut smet till små plättar och grädda dem gyllene, i omgångar, på båda sidor. Vänd försiktigt.

  3. 3

    Servera plättarna med betor och yoghurt. Toppa med pumpakärnor och ringla över honung eller lönnsirap.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Lotta Lundgren lagar kokosplättar med rotsaker och ingefära
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • I Christina

    Hej! Kan jag använda kikärtsmjöl i stället? Har detta hemma och vill gärna använda det i görligaste mån.