Kinesiskt fläsk med poppat ris
  • Tid 35 min

Kinesiskt fläsk med poppat ris

4.04 (24 betyg)

Fläskfärs, ingefära, chili och lime blir en smakrik kombo. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 2.5 dl jasminris
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 50 g färsk ingefära, skalad och finhackad
  • 1 röd chili, hackad eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g fläskfärs
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk maizena + 1,5 dl vatten
  • 500 g salladskål, finstrimlad
Poppat ris
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 msk okokt jasminris
Till servering
  • 100 g sockerärter, strimlade
  • 0.5 dl finhackade jordnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs vitlök, ingefära och chili i olja i en gryta tills vitlöken tagit aningen färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills den är genomstekt.

  2. 2

    Tillsätt limesaft, soja, socker och maizena utrörd i vatten. Låt småputtra någon minut. Vänd ner salladskålen (spara eventuellt lite till garnering) och låt den sjunka ihop i grytan.

Poppat ris:

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek riskornen under omrörning till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.

  2. 2

    Servera grytan med ris och toppa med det krispiga poppade riset, strimlade sugarsnaps och eventuellt finhackade jordnötter.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Annika

    Jättegott 👍

  • Carola

    Jättegott men det poppade riset var inte värt besväret.

  • Elenor

    Följde receptet till punkt och pricka - det blev beskt!

  • Elisabet

    Vad jag förstår ska det poppade riset strös ovanpå 2.5 dl riset ska kokas till

Visa fler