För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Zuleikatårta med kokos och nektariner

Betyg (1-5):
3.07 (29 betyg)

En söt och god marängtårta fylld med gyllengul citronkräm.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º-200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Bottnar:
  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 200 g mixad mandel
  • Citronkräm:
  • 6 äggulor
  • 2 dl socker
  • 1 dl pressad citron
  • 1 citron, rivet skal
  • 100 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 2 tunt klyftade nektariner, persikor eller valfria bär
  • kokosflakes

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en fast marängsmet. Vänd ner mandeln. Rita två rundlar, 24 centimeter i diameter, på två bakplåtspapper. Fördela smeten på rundlarna. Grädda 15–20 minuter. Låt svalna.

Citronkräm

  1. Blanda äggulor, socker, pressad citron och rivet citronskal i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen från värmen, klicka i smöret och rör tills smöret smält. Låt krämen kallna helt.
  2. Vispa grädden och blanda den med citronkrämen.
  3. Bred hälften av krämen på en botten, lägg på den andra bottnen och bred på resten av krämen. Garnera med frukt och kokosflakes.

Tips

Sista -minuten-variant av tårtan, byt ut bottnar mot färdiga marängbottnar och vänd ner 2 dl lemon curd i den vispade grädden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Havtornspaj

(26)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Hemgjord jordgubbsglass i strut

(33)

Kiev

(2)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Ostkaka med lemon curd och mandel

(4)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Bottnar:
  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 200 g mixad mandel
  • Citronkräm:
  • 6 äggulor
  • 2 dl socker
  • 1 dl pressad citron
  • 1 citron, rivet skal
  • 100 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 2 tunt klyftade nektariner, persikor eller valfria bär
  • kokosflakes

Zuleikatårta med kokos och nektariner

Betyg (1-5):
3.07 (29 betyg)

En söt och god marängtårta fylld med gyllengul citronkräm.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º-200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en fast marängsmet. Vänd ner mandeln. Rita två rundlar, 24 centimeter i diameter, på två bakplåtspapper. Fördela smeten på rundlarna. Grädda 15–20 minuter. Låt svalna.

Citronkräm

  1. Blanda äggulor, socker, pressad citron och rivet citronskal i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen från värmen, klicka i smöret och rör tills smöret smält. Låt krämen kallna helt.
  2. Vispa grädden och blanda den med citronkrämen.
  3. Bred hälften av krämen på en botten, lägg på den andra bottnen och bred på resten av krämen. Garnera med frukt och kokosflakes.

Tips

Sista -minuten-variant av tårtan, byt ut bottnar mot färdiga marängbottnar och vänd ner 2 dl lemon curd i den vispade grädden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Havtornspaj

(26)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Hemgjord jordgubbsglass i strut

(33)

Kiev

(2)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Ostkaka med lemon curd och mandel

(4)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)