
Marängtårta
Marängtårta fylld med rabarber- och jordgubbskräm och en topping av fluffig grädde, färska jordgubbar och citronmeliss. Tårtan som passar utmärkt till sommarens alla kalas och firanden!
- 100 g rumsvarmt smör
- 1.5 dl strösocker
- 5 äggulor
- 0.5 dl mjölk
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 5 äggvitor
- 3 dl strösocker
- 3 dl rice krispies
- Rabarber- och jordgubbskräm
- 200 g rabarber
- 250 g jordgubbar
- 0.5 dl strösocker
- 1 msk vatten
- Topping
- 4 dl vispgrädde
- 250 g jordgubbar
- citronmeliss till garnering
Gör så här
- Sätt ugnen på 175° (150° om du har varmluft). Vispa smör och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
- Vispa äggvitorna med hälften av sockret och vispa till ett fast skum med elvisp. Rör ner resten av sockret och vänd varsamt ner Rice Krispies.
- Bred ut kaksmeten i 2 bakpappersklädda formar med en diameter på 22 cm. Bred marängsmeten ovanpå och grädda långt ner i ugnen ca 45 min. Låt tårtorna kallna.
Rabarber- och jordgubbskräm:
- Skiva rabarbern och jordgubbarna. Lägg dem i en kastrull med socker och vatten. Värm under omrörning och låt småputtra ca 10 min. Vispa grädden fluffig. Halvera jordgubbarna.
- Lägg krämen och hälften av grädden mellan tårtbottnarna och toppa tårtan med resten av grädden och jordgubbarna. Garnera med citronmeliss.
Tips

Jag brukar dubbla satsen och göra den i en stor djup ugnsplåt så att den räcker till många.
Marängtårta
Marängtårta fylld med rabarber- och jordgubbskräm och en topping av fluffig grädde, färska jordgubbar och citronmeliss. Tårtan som passar utmärkt till sommarens alla kalas och firanden!
Gör så här
- Sätt ugnen på 175° (150° om du har varmluft). Vispa smör och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
- Vispa äggvitorna med hälften av sockret och vispa till ett fast skum med elvisp. Rör ner resten av sockret och vänd varsamt ner Rice Krispies.
- Bred ut kaksmeten i 2 bakpappersklädda formar med en diameter på 22 cm. Bred marängsmeten ovanpå och grädda långt ner i ugnen ca 45 min. Låt tårtorna kallna.
Rabarber- och jordgubbskräm:
- Skiva rabarbern och jordgubbarna. Lägg dem i en kastrull med socker och vatten. Värm under omrörning och låt småputtra ca 10 min. Vispa grädden fluffig. Halvera jordgubbarna.
- Lägg krämen och hälften av grädden mellan tårtbottnarna och toppa tårtan med resten av grädden och jordgubbarna. Garnera med citronmeliss.
Tips

Jag brukar dubbla satsen och göra den i en stor djup ugnsplåt så att den räcker till många.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-05-02
Hej Ann-Sofie, det borde gå bra, men vi har inte provbakat. Testa gärna!
2016-06-23
Kan man byta ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl?
2016-06-01
Supergod! Absolut godaste 'pinocciotårta' jag ätit. Väldigt goda med crisp i med 'hemmaägg' blev tårtbotten extra snyggt gul. Riktigt sommarkänsla.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-05-02
Hej Ann-Sofie, det borde gå bra, men vi har inte provbakat. Testa gärna!
Ann-Sofie
2016-06-23
Kan man byta ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl?
Evelina
2016-06-01
Supergod! Absolut godaste 'pinocciotårta' jag ätit. Väldigt goda med crisp i med 'hemmaägg' blev tårtbotten extra snyggt gul. Riktigt sommarkänsla.