Zucchinirullar med rödbetssås och bulgur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (9 betyg)

Zucchinirullar fyllda med mozzarella och toppade med rödbetsyoghurt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Rödbetsyoghurt:
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Zucchinirullar:
  • 2 zucchini
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g skivad mozzarella
  • 1 dl basilikablad
  • 1 ägg
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Till garnering:
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt en buljongtärning koka med.
  2. Mixa rödbetorna. Blanda med övriga ingredienser till yoghurtsåsen.
  3. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel. Lägg dem på en skärbräda, salta och peppra. Fördela mozzarellan på skivorna, strö över basilikablad och rulla ihop dem så hårt det går. Fäst eventuellt ihop dem med tandpetare.
  4. Vispa upp ägget i en skål och häll upp sesamfröna på en tallrik. Doppa zucchinirullarna först i äggsmeten och sedan i fröna. Stek dem runt om i smör och olja 7–8 minuter.
  5. Servera rullarna med nykokt bulgur och yoghurtsås. Garnera med ett par kvistar bladpersilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carl Olof

2016-05-17

Gillar man omständiga recept, så välj den här rätten. Jag gör det inte, det tog mej 120 min, inte 30, att bli klar med det här. Jag försöker lära mej vegetariska rätter för att minska mitt köttätande, men av såna här recept blir jag alkoholiserad istället. Jag var tvungen att ta två whisky för att stå ut med pillandet och duttandet som pågick i det oändliga. Sånt här kan dom hålla på med i TV istället...

Theresia

2012-11-08

hjerth@live.se

Inger Mossfeldt

2012-04-27

Helt suveränt! Fler vego-recept önskas.

Malin

2012-04-24

Myxket gott! Kanske att man skulle kunna krydda upp det lite mer, men i övrigt väldigt bra.

Erja

2012-04-22

Supergott! Gärna flera vegorecept!

Maria

2012-04-18

Bra med flera gröna recept det uppskattas!!

Liknande recept

Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ärtbiffar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Biff med grekisk tomatsallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Lammstek med grön couscous

Betyg
Betyg
(1)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 4 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Rödbetsyoghurt:
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Zucchinirullar:
  • 2 zucchini
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g skivad mozzarella
  • 1 dl basilikablad
  • 1 ägg
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Till garnering:
  • bladpersilja

Zucchinirullar med rödbetssås och bulgur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (9 betyg)

Zucchinirullar fyllda med mozzarella och toppade med rödbetsyoghurt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt en buljongtärning koka med.
  2. Mixa rödbetorna. Blanda med övriga ingredienser till yoghurtsåsen.
  3. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel. Lägg dem på en skärbräda, salta och peppra. Fördela mozzarellan på skivorna, strö över basilikablad och rulla ihop dem så hårt det går. Fäst eventuellt ihop dem med tandpetare.
  4. Vispa upp ägget i en skål och häll upp sesamfröna på en tallrik. Doppa zucchinirullarna först i äggsmeten och sedan i fröna. Stek dem runt om i smör och olja 7–8 minuter.
  5. Servera rullarna med nykokt bulgur och yoghurtsås. Garnera med ett par kvistar bladpersilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carl Olof

2016-05-17

Gillar man omständiga recept, så välj den här rätten. Jag gör det inte, det tog mej 120 min, inte 30, att bli klar med det här. Jag försöker lära mej vegetariska rätter för att minska mitt köttätande, men av såna här recept blir jag alkoholiserad istället. Jag var tvungen att ta två whisky för att stå ut med pillandet och duttandet som pågick i det oändliga. Sånt här kan dom hålla på med i TV istället...

Theresia

2012-11-08

hjerth@live.se

Inger Mossfeldt

2012-04-27

Helt suveränt! Fler vego-recept önskas.

Malin

2012-04-24

Myxket gott! Kanske att man skulle kunna krydda upp det lite mer, men i övrigt väldigt bra.

Erja

2012-04-22

Supergott! Gärna flera vegorecept!

Maria

2012-04-18

Bra med flera gröna recept det uppskattas!!

Liknande recept

Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ärtbiffar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Biff med grekisk tomatsallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Lammstek med grön couscous

Betyg
Betyg
(1)