Zucchinilasagne med skinka och ost

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Lasagne med grönsaker skinka och ost.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 2 zucchini
  • 6 tomater, skivade
  • 160 g skivad rökt skinka
  • 100 g riven ost
  • 2 tsk torkad oregano
  • Bechamel
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär zucchini på längden i tunna skivor, gärna med mandolin eller osthyvel. Fördela på en skärbräda och strö på salt. Torka sedan av vätskan som släppt med hushållspapper. (efter ca 5 min)

Bechamel:

  1. Smält smör i en kastrull och vispa ner vetemjöl. Häll i mjölken i en tunn stråle under konstant vispning till en klumpfri sås.
  2. Låt sjuda tills såsen tjocknat, ca 3 min. Var försiktig så det inte fastnar i botten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Varva sås, zucchini, tomater, skinka, riven ost och oregano i en ugnsform och avsluta med riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Tills gratängen har en gyllene fin yta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Brunchplåt

(33)

Älggryta med svamp och paprika

(64)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 zucchini
  • 6 tomater, skivade
  • 160 g skivad rökt skinka
  • 100 g riven ost
  • 2 tsk torkad oregano
  • Bechamel
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk

Zucchinilasagne med skinka och ost

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Lasagne med grönsaker skinka och ost.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär zucchini på längden i tunna skivor, gärna med mandolin eller osthyvel. Fördela på en skärbräda och strö på salt. Torka sedan av vätskan som släppt med hushållspapper. (efter ca 5 min)

Bechamel:

  1. Smält smör i en kastrull och vispa ner vetemjöl. Häll i mjölken i en tunn stråle under konstant vispning till en klumpfri sås.
  2. Låt sjuda tills såsen tjocknat, ca 3 min. Var försiktig så det inte fastnar i botten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Varva sås, zucchini, tomater, skinka, riven ost och oregano i en ugnsform och avsluta med riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Tills gratängen har en gyllene fin yta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Brunchplåt

(33)

Älggryta med svamp och paprika

(64)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies