Zucchinilasagne med linser och fetaost

Zucchinilasagne med linser och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(113)

Vegetarisk lasagne med färdig tomatsås, zucchini, linser, fetaost och färska lasagneplattor går snabbt att laga.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 zucchini
  • salt
  • 840 g färdig tomat pastasås (2 burkar)
  • 400 g kokta röda linser, sköljda, avrunna (på burk) (bruttovikt)
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 150 g fetaost
  • Ostkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g riven ost
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Skär zucchinin i tunna skivor pålängden med osthyvel eller mandolin. Salta skivorna, låt ligga en stund och torka bort vätskan.
  2. Blanda tomatsåsen med linserna. Blanda crème fraiche, riven ost, salt och peppar.Varva tomatsås, zucchini och lasagneplattor i en ugnsform.
  3. Bred ut ostkrämen ovanpå och smula över fetaosten. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-07-06

Wow, vilket fint betyg! Tack, Sandra!

Sandra

2022-07-05

Helt klart en favorit här hemma! Har lagat den fler gånger och formen blir alltid renskrapad! Haha Rekommenderas varmt!

Checkbox Coop

2022-02-25

Vilket bra tips, Mathilda, mer ost är alltid en bra idé! :)

Mathilda

2022-02-23

Denna är väldigt god! Vi brukar dubbla ostkrämen och lägga en gång mitt i lasagnen också, då blir den liksom extra god.

Carolina

2021-11-03

Så god! Den här kommer jag definitivt att laga fler gånger!

Elin

2021-09-15

Rekommenderar att använda 2st Zucchini istället och se till att använda lagom mycket pastasås i förhållande till linserna, tenderar att bli för rinnigt annars!

Checkbox Coop

2021-09-08

Hej Monika, det går såklart jättebra!

Monika

2021-09-07

Kan man ha torkade Linder som man kokar istället

Ann Margret

2021-09-04

Jättegod!

Checkbox Coop

2021-08-26

Vad roligt att ni är så många som gillar vår zucchinilasagne! /Elsa, webbredaktör

Kristin

2021-08-24

Godaste lasagnen jag ätit på länge!

Håkan Juholt

2021-06-07

Så god

Hanna

2021-06-01

Jättegod! Gjort flera gånger. Perfekt i matlåda.

Marina Håkansson

2021-04-01

Detta här kommer att bli en favorit! Så gott! & enkelt!

Anne-Marie

2020-04-23

Jättegod och lättlagad

Isabell

2020-02-19

Överraskande god och lättlagad!

Annkatrin

2020-01-12

Enkel att göra. Krämig och supergod!

Maria

2019-11-27

Enkel och verkligen supergod!

Linnéa

2019-11-19

Väldigt god och lättlagad!

Anders K

2019-11-14

Kommer att bli en favorit, suveränt gott.

Niclas

2019-11-06

Supergod! 1½ burk tomater räcker. Då blir det inte för mycket tomatsmak. Vi hade en gul lök i tomatsåsen som säkert höjde smaken. Vi tog också belugalinser isf röda och det gjorde susen :)

Checkbox Coop

2019-10-28

Hej igen Ingrid! Det står fel i tidningen och rätt här online, det ska alltså vara 2 st burkar tomatsås! Lycka till med matlagningen!

Ingrid

2019-10-24

...och hur var det med antalet tomatsåsburkar? 1st som i tidningen, eller 2st som här på nätsidan? Gissar att två är det rätta, men måste komma ihåg att själv ändra i tidningen ifall jag råkar använda den någon gång!

Checkbox Coop

2019-10-24

Hej Ingrid och Madeleine! Tack för ni uppmärksammade, nu har vi lagt till rätt vikt! Om bilden inte följer med, testa att spara receptet som pdf och sen skriva ut! Lycka till med matlagningen!

Ingrid

2019-10-24

Som redan sagt, 0,5 tsk av riven ost känns väldigt galet! I tidningen står det också att det ska vara bara en tomatsåsförpackning! Hur ska ni ha det? Gör om, gör rätt, tack! Undrar också varför inte bilden kommer med numera, när jag skriver ut recept?!

Madeleine

2019-10-21

Enligt receptet i mer smak oktober 2019 ska det vara 150g riven ost

Zucchinilasagne med linser och fetaost
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 zucchini
  • salt
  • 840 g färdig tomat pastasås (2 burkar)
  • 400 g kokta röda linser, sköljda, avrunna (på burk) (bruttovikt)
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 150 g fetaost
  • Ostkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g riven ost
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Zucchinilasagne med linser och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(113)

Vegetarisk lasagne med färdig tomatsås, zucchini, linser, fetaost och färska lasagneplattor går snabbt att laga.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Skär zucchinin i tunna skivor pålängden med osthyvel eller mandolin. Salta skivorna, låt ligga en stund och torka bort vätskan.
  2. Blanda tomatsåsen med linserna. Blanda crème fraiche, riven ost, salt och peppar.Varva tomatsås, zucchini och lasagneplattor i en ugnsform.
  3. Bred ut ostkrämen ovanpå och smula över fetaosten. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-07-06

Wow, vilket fint betyg! Tack, Sandra!

Sandra

2022-07-05

Helt klart en favorit här hemma! Har lagat den fler gånger och formen blir alltid renskrapad! Haha Rekommenderas varmt!

Checkbox Coop

2022-02-25

Vilket bra tips, Mathilda, mer ost är alltid en bra idé! :)

Mathilda

2022-02-23

Denna är väldigt god! Vi brukar dubbla ostkrämen och lägga en gång mitt i lasagnen också, då blir den liksom extra god.

Carolina

2021-11-03

Så god! Den här kommer jag definitivt att laga fler gånger!

Elin

2021-09-15

Rekommenderar att använda 2st Zucchini istället och se till att använda lagom mycket pastasås i förhållande till linserna, tenderar att bli för rinnigt annars!

Checkbox Coop

2021-09-08

Hej Monika, det går såklart jättebra!

Monika

2021-09-07

Kan man ha torkade Linder som man kokar istället

Ann Margret

2021-09-04

Jättegod!

Checkbox Coop

2021-08-26

Vad roligt att ni är så många som gillar vår zucchinilasagne! /Elsa, webbredaktör

Kristin

2021-08-24

Godaste lasagnen jag ätit på länge!

Håkan Juholt

2021-06-07

Så god

Hanna

2021-06-01

Jättegod! Gjort flera gånger. Perfekt i matlåda.

Marina Håkansson

2021-04-01

Detta här kommer att bli en favorit! Så gott! & enkelt!

Anne-Marie

2020-04-23

Jättegod och lättlagad

Isabell

2020-02-19

Överraskande god och lättlagad!

Annkatrin

2020-01-12

Enkel att göra. Krämig och supergod!

Maria

2019-11-27

Enkel och verkligen supergod!

Linnéa

2019-11-19

Väldigt god och lättlagad!

Anders K

2019-11-14

Kommer att bli en favorit, suveränt gott.

Niclas

2019-11-06

Supergod! 1½ burk tomater räcker. Då blir det inte för mycket tomatsmak. Vi hade en gul lök i tomatsåsen som säkert höjde smaken. Vi tog också belugalinser isf röda och det gjorde susen :)

Checkbox Coop

2019-10-28

Hej igen Ingrid! Det står fel i tidningen och rätt här online, det ska alltså vara 2 st burkar tomatsås! Lycka till med matlagningen!

Ingrid

2019-10-24

...och hur var det med antalet tomatsåsburkar? 1st som i tidningen, eller 2st som här på nätsidan? Gissar att två är det rätta, men måste komma ihåg att själv ändra i tidningen ifall jag råkar använda den någon gång!

Checkbox Coop

2019-10-24

Hej Ingrid och Madeleine! Tack för ni uppmärksammade, nu har vi lagt till rätt vikt! Om bilden inte följer med, testa att spara receptet som pdf och sen skriva ut! Lycka till med matlagningen!

Ingrid

2019-10-24

Som redan sagt, 0,5 tsk av riven ost känns väldigt galet! I tidningen står det också att det ska vara bara en tomatsåsförpackning! Hur ska ni ha det? Gör om, gör rätt, tack! Undrar också varför inte bilden kommer med numera, när jag skriver ut recept?!

Madeleine

2019-10-21

Enligt receptet i mer smak oktober 2019 ska det vara 150g riven ost