Zucchinibiffar med parmesan
  • Tid 25 min
  • Svårighetsgrad Medel

Zucchinibiffar med parmesan

3.6 (181 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

4 portioner
  • 2 zucchini (ca 600 g)
  • 3 salladslök
  • 1 finhackad röd chili
  • 150 g parmesanost, riven
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl panko eller vanligt ströbröd
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Riv zucchini grovt på rivjärn. sprid ut den på en plåt och salta lätt. Låt stå några minuter och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.

  2. 2

    Hacka salladslöken fint. Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet.

  3. 3

    Värm olja i en stekpanna. Klicka ut ca 12 biffar i omgångar och stek dem 3–4 min på varje sida. servera gärna med ris eller bulgur, tomater och en kall yoghurtsås.

Sätt ett betyg

16 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Susanne

    Hur goda som helst 👍

  • Charlotta

    Goda! Även utan panering blev de bra. Serverade m pastasallad o tzatziki.

  • Malin

    Supergoda! Jag har också blandat i hackade stekta skogschampinjoner och tagit hackad fetaost istället för parmesan. Serverat med kall avokado och dillsås och ugnsbakade rotsaker.

  • Jenny

    Goda, ströbrödet var slut, tog mannagryn istället. Åt med en bönsallad.

Visa fler