Zucchinibiffar med parmesan

Zucchinibiffar med parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(289)

Vegetariska biffar med zucchini, chili och parmesan. Servera gärna med ris eller bulgur, tomater och en kall yoghurtsås. Enkelt, matigt och passar på såväl buffébordet som till vardagsmiddag!

Tillagningstid: 25 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
  • 600 g zucchini
  • 3 salladslök
  • 1 finhackad röd chili
  • 150 g parmesanost, riven
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl panko eller vanligt ströbröd
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 dl olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl bulgur

Gör så här

  1. Riv zucchini grovt på rivjärn. sprid ut den på en plåt och salta lätt. Låt stå några minuter och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
  2. Hacka salladslöken fint. Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet.
  3. Värm olja i en stekpanna. Klicka ut ca 12 biffar i omgångar och stek dem 3–4 min på varje sida. Servera gärna med ris eller bulgur, tomater och en kall yoghurtsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-13

Vad roligt att höra, Nad! Trevlig helg!

Nad

2022-05-12

Dessa är SÅ goda, jag gör inga utsvävningar utan gör exakt enligt receptet. Återkommande favorit som jag gjort många år nu. Yoghurtsås med färsk basilika och vitlök till! Mummmmms

Richard

2022-04-13

Tyvärr ingen höjdare. Smakade mest stekt mjölblandning.

Checkbox Coop

2021-12-06

Hej Helene, krama ur zucchinin ordentligt. Är smeten ändå för kletig kan du tillsätta lite mer mjöl eller ströbröd. Lycka till!

Helene

2021-12-05

Tycker de lätt blir lite för kletiga. Finns det nåt knep för att få bättre konsistens på biffarna?

Checkbox Coop

2021-08-16

Hej Kristina, under recept finns rubriken "Liknande recept" - och där ligger recept på såsen. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Kristina

2021-08-14

Hej Var hittar jag yoghurtsåsen med mynta?

Checkbox Coop

2021-03-26

Hej Bengt, bra att du påpekade det! Under receptet finns rubriken "Liknande recept" där vi har lagt en väldigt god yoghurtsås med mynta som passar perfekt till! Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Bengt

2021-03-25

Hej, ha gärna med ett recept på yoghurtsås. Man missar lätt detta och utan är rätten ganska torr.

Cecilia

2021-01-31

Hela familjen älskar dessa biffar.

ANN-CHRISTIN

2020-10-02

Jättegoda Gott med dill i tycker jag

Checkbox Coop

2020-01-30

Hej Åsa! Det går bra att byta ut mot någon annan smakrik ost som inte innehåller löpe. Mvh Maja (webbredaktör)

Åsa

2020-01-22

Hej! Jag är vegetarian och skulle just till att göra biffarna då jag upptäckte att parmesanen innehåller löpe, vilket ju inte är vegetariskt. Det är säkert många som inhandlar ingredienser till era vegetariska recept som också lever på en sådan kost och därför vill undvika löpe, skulle ni kunna ordna en ost med ystenzym till sådana recept?

Susanne

2018-08-19

Hur goda som helst 👍

Charlotta

2018-06-27

Goda! Även utan panering blev de bra. Serverade m pastasallad o tzatziki.

Malin

2018-04-02

Supergoda! Jag har också blandat i hackade stekta skogschampinjoner och tagit hackad fetaost istället för parmesan. Serverat med kall avokado och dillsås och ugnsbakade rotsaker.

Jenny

2017-09-16

Goda, ströbrödet var slut, tog mannagryn istället. Åt med en bönsallad.

Ann -Louise

2017-07-31

Supergoda, hela familjen tyckte om dom :)

Frida

2017-04-21

Har blivit en av mina favoriträtter! Snåla inte på parmesanen.......

Andreas

2016-02-27

Så gott! Några tips: * Stek hellre ca 4 minuter på lägre värme än 3 minuter på högre. * Avokadosallad och tomatsalsa till = supergott!

Henke

2016-02-05

Dom här är en hit varma som kalla💥

Heidi Gustavsson (linköping)

2015-08-31

Hejdu heidi heter jag! Gjorde dem idag, dem blev supergoda tyckte jag :)

Isabelle

2015-08-18

Supergoda och populära av alla vi bjudit dessa på!

Tova

2015-07-29

Jättegoda! 150 g västerbottenost istället för parmesan var nästan ännu bättre. Mycket olja behövs för stekningen för att de inte ska fastna.

Katla

2015-03-17

Vi improviserade ett mindre recept, blev supergott tillsammans med tomatbulgur och morotstzatziki!

Ulrika

2015-01-14

Jättegoda ! Vi tog 1,5 dl mjöl, det tyckte vi blev bäst.

Lotta

2014-11-23

Jag tog 1 msk fiberhusk istället för mjöl och ströbröd.

Simon

2014-11-20

Gott, teflon eller annan non-stckpanna är dock ett måste och olivolja är inte bra att steka med, använd smör, raps, solros eller kokosolja istället

Anna

2014-11-06

Det räckte gott och väl med 1 dl mjöl! Jättegoda!!

Zucchinibiffar med parmesan
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g zucchini
  • 3 salladslök
  • 1 finhackad röd chili
  • 150 g parmesanost, riven
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl panko eller vanligt ströbröd
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 dl olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl bulgur

Zucchinibiffar med parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(289)

Vegetariska biffar med zucchini, chili och parmesan. Servera gärna med ris eller bulgur, tomater och en kall yoghurtsås. Enkelt, matigt och passar på såväl buffébordet som till vardagsmiddag!

Tillagningstid: 25 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner

Gör så här

  1. Riv zucchini grovt på rivjärn. sprid ut den på en plåt och salta lätt. Låt stå några minuter och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
  2. Hacka salladslöken fint. Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet.
  3. Värm olja i en stekpanna. Klicka ut ca 12 biffar i omgångar och stek dem 3–4 min på varje sida. Servera gärna med ris eller bulgur, tomater och en kall yoghurtsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-13

Vad roligt att höra, Nad! Trevlig helg!

Nad

2022-05-12

Dessa är SÅ goda, jag gör inga utsvävningar utan gör exakt enligt receptet. Återkommande favorit som jag gjort många år nu. Yoghurtsås med färsk basilika och vitlök till! Mummmmms

Richard

2022-04-13

Tyvärr ingen höjdare. Smakade mest stekt mjölblandning.

Checkbox Coop

2021-12-06

Hej Helene, krama ur zucchinin ordentligt. Är smeten ändå för kletig kan du tillsätta lite mer mjöl eller ströbröd. Lycka till!

Helene

2021-12-05

Tycker de lätt blir lite för kletiga. Finns det nåt knep för att få bättre konsistens på biffarna?

Checkbox Coop

2021-08-16

Hej Kristina, under recept finns rubriken "Liknande recept" - och där ligger recept på såsen. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Kristina

2021-08-14

Hej Var hittar jag yoghurtsåsen med mynta?

Checkbox Coop

2021-03-26

Hej Bengt, bra att du påpekade det! Under receptet finns rubriken "Liknande recept" där vi har lagt en väldigt god yoghurtsås med mynta som passar perfekt till! Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Bengt

2021-03-25

Hej, ha gärna med ett recept på yoghurtsås. Man missar lätt detta och utan är rätten ganska torr.

Cecilia

2021-01-31

Hela familjen älskar dessa biffar.

ANN-CHRISTIN

2020-10-02

Jättegoda Gott med dill i tycker jag

Checkbox Coop

2020-01-30

Hej Åsa! Det går bra att byta ut mot någon annan smakrik ost som inte innehåller löpe. Mvh Maja (webbredaktör)

Åsa

2020-01-22

Hej! Jag är vegetarian och skulle just till att göra biffarna då jag upptäckte att parmesanen innehåller löpe, vilket ju inte är vegetariskt. Det är säkert många som inhandlar ingredienser till era vegetariska recept som också lever på en sådan kost och därför vill undvika löpe, skulle ni kunna ordna en ost med ystenzym till sådana recept?

Susanne

2018-08-19

Hur goda som helst 👍

Charlotta

2018-06-27

Goda! Även utan panering blev de bra. Serverade m pastasallad o tzatziki.

Malin

2018-04-02

Supergoda! Jag har också blandat i hackade stekta skogschampinjoner och tagit hackad fetaost istället för parmesan. Serverat med kall avokado och dillsås och ugnsbakade rotsaker.

Jenny

2017-09-16

Goda, ströbrödet var slut, tog mannagryn istället. Åt med en bönsallad.

Ann -Louise

2017-07-31

Supergoda, hela familjen tyckte om dom :)

Frida

2017-04-21

Har blivit en av mina favoriträtter! Snåla inte på parmesanen.......

Andreas

2016-02-27

Så gott! Några tips: * Stek hellre ca 4 minuter på lägre värme än 3 minuter på högre. * Avokadosallad och tomatsalsa till = supergott!

Henke

2016-02-05

Dom här är en hit varma som kalla💥

Heidi Gustavsson (linköping)

2015-08-31

Hejdu heidi heter jag! Gjorde dem idag, dem blev supergoda tyckte jag :)

Isabelle

2015-08-18

Supergoda och populära av alla vi bjudit dessa på!

Tova

2015-07-29

Jättegoda! 150 g västerbottenost istället för parmesan var nästan ännu bättre. Mycket olja behövs för stekningen för att de inte ska fastna.

Katla

2015-03-17

Vi improviserade ett mindre recept, blev supergott tillsammans med tomatbulgur och morotstzatziki!

Ulrika

2015-01-14

Jättegoda ! Vi tog 1,5 dl mjöl, det tyckte vi blev bäst.

Lotta

2014-11-23

Jag tog 1 msk fiberhusk istället för mjöl och ströbröd.

Simon

2014-11-20

Gott, teflon eller annan non-stckpanna är dock ett måste och olivolja är inte bra att steka med, använd smör, raps, solros eller kokosolja istället

Anna

2014-11-06

Det räckte gott och väl med 1 dl mjöl! Jättegoda!!