
Yoghurtpannacotta
Betyg (1-5):
Len och god pannacotta med vaniljyoghurt och kardemumma. Desserten blir extra god toppad med rabarberkompott och mandelkrisp.
Tillagningstid: 45 minuter + 3 timmar i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Pannacotta:
- 3 gelatinblad
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 0.75 dl strösocker
- 0.5 tsk malen kardemumma
- 0.5 delad och urskrapad vaniljstång med frön
- 0.75 dl vaniljyoghurt
- Rabarberkompott:
- 200 g grovt delade rabarberstjälkar
- 1 tsk potatismjöl, eventuellt
- 1.5 dl strösocker
- 0.5 delad och urskrapad vaniljstång med frön
- 0.5 dl vatten
- Mandelkrisp:
- 2 msk socker
- 1 tsk citronsaft
- 50 g hela mandlar
Gör så här
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk, strösocker, kardemumma, vaniljstång och -frön. Ställ åt sidan och låt dra i cirka 30 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält dem i vattenbad. Ta bort vaniljstången och koka upp grädd- och mjölkblandningen igen. Ta kastrullen från värmen. Rör ner det smälta gelatinet i grädd- och mjölkblandningen.
- Tillsätt vaniljyoghurten under omröring och häll upp blandningen i portionsformar. Låt stelna i kylen i 3 timmar.
Rabarberkompotten
- Lägg alla ingredienserna till rabarberkompotten i en kastrull och koka försiktigt ihop i 5 minuter tills rabarbern är mjuk. Ställ kallt.
Mandelkrisp
- Smält socker och citronsaft till mandelkrispet i en stekpanna. När sockret börjar bli ljusbrunt, tillsätt mandeln och rör om.
- Häll genast upp på bakplåtspapper och låt svalna. Grovhacka mandelkaramellen till ett strössel. Servera pannacottan med avsvalnad rabarberkompott och hackat mandelkrisp.
Liknande recept
Yoghurtpannacotta
Betyg (1-5):
Len och god pannacotta med vaniljyoghurt och kardemumma. Desserten blir extra god toppad med rabarberkompott och mandelkrisp.
Tillagningstid: 45 minuter + 3 timmar i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk, strösocker, kardemumma, vaniljstång och -frön. Ställ åt sidan och låt dra i cirka 30 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält dem i vattenbad. Ta bort vaniljstången och koka upp grädd- och mjölkblandningen igen. Ta kastrullen från värmen. Rör ner det smälta gelatinet i grädd- och mjölkblandningen.
- Tillsätt vaniljyoghurten under omröring och häll upp blandningen i portionsformar. Låt stelna i kylen i 3 timmar.
Rabarberkompotten
- Lägg alla ingredienserna till rabarberkompotten i en kastrull och koka försiktigt ihop i 5 minuter tills rabarbern är mjuk. Ställ kallt.
Mandelkrisp
- Smält socker och citronsaft till mandelkrispet i en stekpanna. När sockret börjar bli ljusbrunt, tillsätt mandeln och rör om.
- Häll genast upp på bakplåtspapper och låt svalna. Grovhacka mandelkaramellen till ett strössel. Servera pannacottan med avsvalnad rabarberkompott och hackat mandelkrisp.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!