Yoghurtpannacotta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.08 (36 betyg)

Len och god pannacotta med vaniljyoghurt och kardemumma. Desserten blir extra god toppad med rabarberkompott och mandelkrisp.

Tillagningstid: 45 minuter + 3 timmar i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pannacotta:
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 delad och urskrapad vaniljstång med frön
  • 0.75 dl vaniljyoghurt
  • Rabarberkompott:
  • 200 g grovt delade rabarberstjälkar
  • 1 tsk potatismjöl, eventuellt
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 delad och urskrapad vaniljstång med frön
  • 0.5 dl vatten
  • Mandelkrisp:
  • 2 msk socker
  • 1 tsk citronsaft
  • 50 g hela mandlar

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk, strösocker, kardemumma, vaniljstång och -frön. Ställ åt sidan och låt dra i cirka 30 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält dem i vattenbad. Ta bort vaniljstången och koka upp grädd- och mjölkblandningen igen. Ta kastrullen från värmen. Rör ner det smälta gelatinet i grädd- och mjölkblandningen.
  2. Tillsätt vaniljyoghurten under omröring och häll upp blandningen i portionsformar. Låt stelna i kylen i 3 timmar.

Rabarberkompotten

  1. Lägg alla ingredienserna till rabarberkompotten i en kastrull och koka försiktigt ihop i 5 minuter tills rabarbern är mjuk. Ställ kallt.

Mandelkrisp

  1. Smält socker och citronsaft till mandelkrispet i en stekpanna. När sockret börjar bli ljusbrunt, tillsätt mandeln och rör om.
  2. Häll genast upp på bakplåtspapper och låt svalna. Grovhacka mandelkaramellen till ett strössel. Servera pannacottan med avsvalnad rabarberkompott och hackat mandelkrisp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen key lime pie i skål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • Pannacotta:
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 delad och urskrapad vaniljstång med frön
  • 0.75 dl vaniljyoghurt
  • Rabarberkompott:
  • 200 g grovt delade rabarberstjälkar
  • 1 tsk potatismjöl, eventuellt
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 delad och urskrapad vaniljstång med frön
  • 0.5 dl vatten
  • Mandelkrisp:
  • 2 msk socker
  • 1 tsk citronsaft
  • 50 g hela mandlar

Yoghurtpannacotta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.08 (36 betyg)

Len och god pannacotta med vaniljyoghurt och kardemumma. Desserten blir extra god toppad med rabarberkompott och mandelkrisp.

Tillagningstid: 45 minuter + 3 timmar i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk, strösocker, kardemumma, vaniljstång och -frön. Ställ åt sidan och låt dra i cirka 30 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält dem i vattenbad. Ta bort vaniljstången och koka upp grädd- och mjölkblandningen igen. Ta kastrullen från värmen. Rör ner det smälta gelatinet i grädd- och mjölkblandningen.
  2. Tillsätt vaniljyoghurten under omröring och häll upp blandningen i portionsformar. Låt stelna i kylen i 3 timmar.

Rabarberkompotten

  1. Lägg alla ingredienserna till rabarberkompotten i en kastrull och koka försiktigt ihop i 5 minuter tills rabarbern är mjuk. Ställ kallt.

Mandelkrisp

  1. Smält socker och citronsaft till mandelkrispet i en stekpanna. När sockret börjar bli ljusbrunt, tillsätt mandeln och rör om.
  2. Häll genast upp på bakplåtspapper och låt svalna. Grovhacka mandelkaramellen till ett strössel. Servera pannacottan med avsvalnad rabarberkompott och hackat mandelkrisp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen key lime pie i skål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)