Yakiniku

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (5 betyg)

Entrecôte i tunna skivor som marineras i soja, mirin, sesamolja och ingefära. Serveras med ris och rostade sesamfrön.

Tillagningstid: 25 min + ev 2 tim i frys och 5 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g entrecôte, i bit
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk mirin
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 30 g färsk ingefära, finriven
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 purjolök, tunt srimlad
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 2 msk torrostade sesamfrön

Gör så här

  1. Frys ev entrecôten i 1–2 tim. Skär det sen i tunna skivor. Behåll fettet som ger den goda smaken.
  2. Blanda soja, mirin, 2 msk socker, sesamolja, vitlök och ingefära. Vänd ner köttskivorna i blandningen och låt marinera i kylen minst 5 tim, gärna längre.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Stek köttet i omgångar på hög värme under omrörning.
  5. Fräs sist på purjolöken och lägg tillbaka köttet i pannan. Smaka av med resten av sockret och ev mer soja. Servera köttet med ris och strö över sesamfrön.

Tips

Toppa med tunt skivad krispig purjolök.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2020-11-09

Låter mycket gott. Kommer att prova receptet.Återkommer Hur det gick å smakade.

Liknande recept

Spara recept

Stekt ris med köttfärs

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Red cooked pork

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Kardemummaris med lammfärs och tomatsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Biffwok med oystersås

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lammgryta med gult ris

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Kasslergratäng med ris

Betyg
Betyg
(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g entrecôte, i bit
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk mirin
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 30 g färsk ingefära, finriven
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 purjolök, tunt srimlad
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 2 msk torrostade sesamfrön

Yakiniku

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (5 betyg)

Entrecôte i tunna skivor som marineras i soja, mirin, sesamolja och ingefära. Serveras med ris och rostade sesamfrön.

Tillagningstid: 25 min + ev 2 tim i frys och 5 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Frys ev entrecôten i 1–2 tim. Skär det sen i tunna skivor. Behåll fettet som ger den goda smaken.
  2. Blanda soja, mirin, 2 msk socker, sesamolja, vitlök och ingefära. Vänd ner köttskivorna i blandningen och låt marinera i kylen minst 5 tim, gärna längre.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Stek köttet i omgångar på hög värme under omrörning.
  5. Fräs sist på purjolöken och lägg tillbaka köttet i pannan. Smaka av med resten av sockret och ev mer soja. Servera köttet med ris och strö över sesamfrön.

Tips

Toppa med tunt skivad krispig purjolök.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2020-11-09

Låter mycket gott. Kommer att prova receptet.Återkommer Hur det gick å smakade.

Liknande recept

Spara recept

Stekt ris med köttfärs

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Red cooked pork

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Kardemummaris med lammfärs och tomatsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Biffwok med oystersås

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lammgryta med gult ris

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Kasslergratäng med ris

Betyg
Betyg
(9)