Vörtkuvertbröd

Vörtkuvertbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 35 min + 2 tim 15 min jästid
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g smör
  • 1 påse vörtmix (kryddblandning)
  • 1 dl mörk sirap
  • 33 cl mörkt öl
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl russin
  • 5 dl rågsikt (ca 300 g)
  • 5 dl vetemjöl (ca 300 g)
  • mörk sirap att pensla med

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kryddor, sirap och öl. Värm till 37°. Smula ner jästen i en bunke eller degblandare. Tillsätt lite av degvätskan och rör tills jästen löst sig. Häll i resten av degvätskan, russin och hälften av mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta degen 5 min och tillsätt resten av mjölet. Arbeta degen 5 min med maskin eller 10 min för hand. Låt degen jäsa under bakduk ca 1½ tim.
  2. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Forma till runda bollar och lägg i insmorda små formar eller i muffinsplåt. Låt jäsa ytterligare 45 min.
  3. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Pensla bröden med sirap direkt när de kommer från ugnen. Låt kallna i sina formar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vörtkuvertbröd
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 25 g smör
  • 1 påse vörtmix (kryddblandning)
  • 1 dl mörk sirap
  • 33 cl mörkt öl
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl russin
  • 5 dl rågsikt (ca 300 g)
  • 5 dl vetemjöl (ca 300 g)
  • mörk sirap att pensla med

Vörtkuvertbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 35 min + 2 tim 15 min jästid
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kryddor, sirap och öl. Värm till 37°. Smula ner jästen i en bunke eller degblandare. Tillsätt lite av degvätskan och rör tills jästen löst sig. Häll i resten av degvätskan, russin och hälften av mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta degen 5 min och tillsätt resten av mjölet. Arbeta degen 5 min med maskin eller 10 min för hand. Låt degen jäsa under bakduk ca 1½ tim.
  2. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Forma till runda bollar och lägg i insmorda små formar eller i muffinsplåt. Låt jäsa ytterligare 45 min.
  3. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Pensla bröden med sirap direkt när de kommer från ugnen. Låt kallna i sina formar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!