Brioche saffransbullar

Brioche saffransbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

De allra fluffigaste saffransbullarna bakas med massor av smör och ägg, som små briocher. Godaste receptet på saffransbullar om du frågar oss!

Tillagningstid: 45 min + 2 tim jäsning
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g kallt smör i bitar
  • 1 g saffran
  • 1 msk rom /konjak/ hett vatten
  • 25 g jäst
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 6.5 dl vetemjöl + till utbakning
  • 85 g smör, till pensling
  • 1 dl strösocker, att rulla i
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Tärna smöret och lägg ut på en tallrik. Blanda rom/konjak med saffran och låt stå 5 min. Smula ner jästen i en köksassistentsbunke.
  2. Tillsätt ägg och saffranet, kör maskinen försiktigt tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt och mjöl. Ha blandaren i gång och lägg i lite smör åt gången.
  3. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer. Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank, ca 10 min. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur.
  4. Häll upp den kladdiga degen på väl mjölat bakbord. Rulla degen till en rulle och dela rullen i 20 bitar. Forma till runda bollar och lägg i muffinsformar.
  5. Låt jäsa ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt bullarna svalna något. Pensla med smält smör och doppa i strösocker.

Servering

Allra godast nybakade.

Tips

Det går bra att använda din elvisp med degkrokarna om du inte har hushållsassistent.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-01-07

Till Inger: Absolut, bullarna kan smaksättas med andra goda kryddor också. Lycka till! :)

Inger

2020-12-21

Kan jag använda detta recept och enbart utesluta saffran eller är det någon ingrediens som ska ändras då? Dessa bullar är fantastiskt goda och vill baka dessa vid andra tillfällen under året men utan saffran.

danneman

2020-12-12

Grymt goa! 👌👍

Checkbox Coop

2019-12-03

Hej Inger! Det ska vara vanlig ugn. Lycka till med bakandet!

Inger

2019-11-29

Gäller 200 grader i vanlig ugn eller varmluft?

Checkbox Coop

2019-11-20

Hej Moa! Det ska vara 0,5 tsk salt, nu är det med i ingredienslistan igen! Lycka till i köket!

Moa

2019-11-17

I steg två står det att salt ska tillsättas, hittar inte det i ingredienserna?

A Catharina

2017-11-23

underbart goda!!

Checkbox Coop

2016-11-24

Till Eva: Ugnstemperaturen är 200º

Eva

2016-11-23

Vilken ugnstemperatur...?

Checkbox Coop

2016-11-21

Till Maj: Nej då, det är tillräckligt med vätska. Lycka till!

Maj

2016-11-17

Skall det tillsättas någon vätska?

Brioche saffransbullar
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g kallt smör i bitar
  • 1 g saffran
  • 1 msk rom /konjak/ hett vatten
  • 25 g jäst
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 6.5 dl vetemjöl + till utbakning
  • 85 g smör, till pensling
  • 1 dl strösocker, att rulla i
  • 0.5 tsk salt

Brioche saffransbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

De allra fluffigaste saffransbullarna bakas med massor av smör och ägg, som små briocher. Godaste receptet på saffransbullar om du frågar oss!

Tillagningstid: 45 min + 2 tim jäsning
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna smöret och lägg ut på en tallrik. Blanda rom/konjak med saffran och låt stå 5 min. Smula ner jästen i en köksassistentsbunke.
  2. Tillsätt ägg och saffranet, kör maskinen försiktigt tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt och mjöl. Ha blandaren i gång och lägg i lite smör åt gången.
  3. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer. Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank, ca 10 min. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur.
  4. Häll upp den kladdiga degen på väl mjölat bakbord. Rulla degen till en rulle och dela rullen i 20 bitar. Forma till runda bollar och lägg i muffinsformar.
  5. Låt jäsa ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt bullarna svalna något. Pensla med smält smör och doppa i strösocker.

Servering

Allra godast nybakade.

Tips

Det går bra att använda din elvisp med degkrokarna om du inte har hushållsassistent.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-01-07

Till Inger: Absolut, bullarna kan smaksättas med andra goda kryddor också. Lycka till! :)

Inger

2020-12-21

Kan jag använda detta recept och enbart utesluta saffran eller är det någon ingrediens som ska ändras då? Dessa bullar är fantastiskt goda och vill baka dessa vid andra tillfällen under året men utan saffran.

danneman

2020-12-12

Grymt goa! 👌👍

Checkbox Coop

2019-12-03

Hej Inger! Det ska vara vanlig ugn. Lycka till med bakandet!

Inger

2019-11-29

Gäller 200 grader i vanlig ugn eller varmluft?

Checkbox Coop

2019-11-20

Hej Moa! Det ska vara 0,5 tsk salt, nu är det med i ingredienslistan igen! Lycka till i köket!

Moa

2019-11-17

I steg två står det att salt ska tillsättas, hittar inte det i ingredienserna?

A Catharina

2017-11-23

underbart goda!!

Checkbox Coop

2016-11-24

Till Eva: Ugnstemperaturen är 200º

Eva

2016-11-23

Vilken ugnstemperatur...?

Checkbox Coop

2016-11-21

Till Maj: Nej då, det är tillräckligt med vätska. Lycka till!

Maj

2016-11-17

Skall det tillsättas någon vätska?