
Brioche saffransbullar
De allra fluffigaste saffransbullarna bakas med massor av smör och ägg, som små briocher. Godaste receptet på saffransbullar om du frågar oss!
- 250 g kallt smör i bitar
- 1 g saffran
- 1 msk rom /konjak/ hett vatten
- 25 g jäst
- 4 ägg
- 1 dl strösocker
- 6.5 dl vetemjöl + till utbakning
- 85 g smör, till pensling
- 1 dl strösocker, att rulla i
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Tärna smöret och lägg ut på en tallrik. Blanda rom/konjak med saffran och låt stå 5 min. Smula ner jästen i en köksassistentsbunke.
- Tillsätt ägg och saffranet, kör maskinen försiktigt tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt och mjöl. Ha blandaren i gång och lägg i lite smör åt gången.
- Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer. Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank, ca 10 min. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur.
- Häll upp den kladdiga degen på väl mjölat bakbord. Rulla degen till en rulle och dela rullen i 20 bitar. Forma till runda bollar och lägg i muffinsformar.
- Låt jäsa ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt bullarna svalna något. Pensla med smält smör och doppa i strösocker.
Servering
Tips

Det går bra att använda din elvisp med degkrokarna om du inte har hushållsassistent.
Brioche saffransbullar
De allra fluffigaste saffransbullarna bakas med massor av smör och ägg, som små briocher. Godaste receptet på saffransbullar om du frågar oss!
Gör så här
- Tärna smöret och lägg ut på en tallrik. Blanda rom/konjak med saffran och låt stå 5 min. Smula ner jästen i en köksassistentsbunke.
- Tillsätt ägg och saffranet, kör maskinen försiktigt tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt och mjöl. Ha blandaren i gång och lägg i lite smör åt gången.
- Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer. Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank, ca 10 min. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur.
- Häll upp den kladdiga degen på väl mjölat bakbord. Rulla degen till en rulle och dela rullen i 20 bitar. Forma till runda bollar och lägg i muffinsformar.
- Låt jäsa ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt bullarna svalna något. Pensla med smält smör och doppa i strösocker.
Servering
Tips

Det går bra att använda din elvisp med degkrokarna om du inte har hushållsassistent.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-01-07
Till Inger: Absolut, bullarna kan smaksättas med andra goda kryddor också. Lycka till! :)
2020-12-21
Kan jag använda detta recept och enbart utesluta saffran eller är det någon ingrediens som ska ändras då? Dessa bullar är fantastiskt goda och vill baka dessa vid andra tillfällen under året men utan saffran.
2020-12-12
Grymt goa! 👌👍
2019-12-03
Hej Inger! Det ska vara vanlig ugn. Lycka till med bakandet!
2019-11-29
Gäller 200 grader i vanlig ugn eller varmluft?
2019-11-20
Hej Moa! Det ska vara 0,5 tsk salt, nu är det med i ingredienslistan igen! Lycka till i köket!
2019-11-17
I steg två står det att salt ska tillsättas, hittar inte det i ingredienserna?
2017-11-23
underbart goda!!
2016-11-24
Till Eva: Ugnstemperaturen är 200º
2016-11-23
Vilken ugnstemperatur...?
2016-11-21
Till Maj: Nej då, det är tillräckligt med vätska. Lycka till!
2016-11-17
Skall det tillsättas någon vätska?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-01-07
Till Inger: Absolut, bullarna kan smaksättas med andra goda kryddor också. Lycka till! :)
Inger
2020-12-21
Kan jag använda detta recept och enbart utesluta saffran eller är det någon ingrediens som ska ändras då? Dessa bullar är fantastiskt goda och vill baka dessa vid andra tillfällen under året men utan saffran.
danneman
2020-12-12
Grymt goa! 👌👍
2019-12-03
Hej Inger! Det ska vara vanlig ugn. Lycka till med bakandet!
Inger
2019-11-29
Gäller 200 grader i vanlig ugn eller varmluft?
2019-11-20
Hej Moa! Det ska vara 0,5 tsk salt, nu är det med i ingredienslistan igen! Lycka till i köket!
Moa
2019-11-17
I steg två står det att salt ska tillsättas, hittar inte det i ingredienserna?
A Catharina
2017-11-23
underbart goda!!
2016-11-24
Till Eva: Ugnstemperaturen är 200º
Eva
2016-11-23
Vilken ugnstemperatur...?
2016-11-21
Till Maj: Nej då, det är tillräckligt med vätska. Lycka till!
Maj
2016-11-17
Skall det tillsättas någon vätska?