Vol-au-vent med räkor

Vol-au-vent med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • matfett
  • 1 dl matlagningsvin, vitt
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk pressad citron
  • 500 g räkor med skal
  • 1 vol-au-vent, ca 200 g, finns att köpa färdig

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i matfett i en kastrull. Slå på vin och crème fraiche och låt koka 5 minuter. Rör ner dill, tomatpuré och citron. Skala räkorna. Lägg vol-au-venten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och värm den mitt i ugnen 5 minuter. Lägg räkorna i stuvningen och hetta upp utan att koka. Flytta vol-au-venten till ett serveringsfat och fyll den med räkstuvningen.
  2. Servera genast med en blandad sallad

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vol-au-vent med räkor
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • matfett
  • 1 dl matlagningsvin, vitt
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk pressad citron
  • 500 g räkor med skal
  • 1 vol-au-vent, ca 200 g, finns att köpa färdig

Vol-au-vent med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i matfett i en kastrull. Slå på vin och crème fraiche och låt koka 5 minuter. Rör ner dill, tomatpuré och citron. Skala räkorna. Lägg vol-au-venten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och värm den mitt i ugnen 5 minuter. Lägg räkorna i stuvningen och hetta upp utan att koka. Flytta vol-au-venten till ett serveringsfat och fyll den med räkstuvningen.
  2. Servera genast med en blandad sallad

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!