
Vol-au-vent med räkor
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
- 1 finhackad gul lök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- matfett
- 1 dl matlagningsvin, vitt
- 2 dl crème fraiche
- 0.5 dl finhackad dill
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk pressad citron
- 500 g räkor med skal
- 1 vol-au-vent, ca 200 g, finns att köpa färdig
Gör så här
- Fräs lök och vitlök i matfett i en kastrull. Slå på vin och crème fraiche och låt koka 5 minuter. Rör ner dill, tomatpuré och citron. Skala räkorna. Lägg vol-au-venten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och värm den mitt i ugnen 5 minuter. Lägg räkorna i stuvningen och hetta upp utan att koka. Flytta vol-au-venten till ett serveringsfat och fyll den med räkstuvningen.
- Servera genast med en blandad sallad
Vol-au-vent med räkor
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
Gör så här
- Fräs lök och vitlök i matfett i en kastrull. Slå på vin och crème fraiche och låt koka 5 minuter. Rör ner dill, tomatpuré och citron. Skala räkorna. Lägg vol-au-venten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och värm den mitt i ugnen 5 minuter. Lägg räkorna i stuvningen och hetta upp utan att koka. Flytta vol-au-venten till ett serveringsfat och fyll den med räkstuvningen.
- Servera genast med en blandad sallad
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!