Vodkapasta

Vodkapasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Penne alla vodka är en klassisk pastarätt med gräddig tomatsås som får sting och smak av vodka och toppas med parmesan. En del alkohol försvinner vid kokning men inte allt, så välj hellre en annan god pastasås till barn eller gravida.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g pasta, t ex rigatoni eller penne
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl tomatpuré
  • 0.5 dl vodka
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl pastavatten
  • 2 dl finriven parmesan
  • salt och svartpeppar
  • färsk oregano

Gör så här

  1. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek lök, vitlök och chiliflakes i olja tills löken mjuknat utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare ca 10 min så att tomatpurén får lite färg.
  3. Tillsätt vodkan och låt den koka in. Tillsätt grädde, pasta och pastavatten och låt puttra ihop någon min. Vänd ner parmesan och smaka av med salt och peppar. Servera gärna med mer parmesan och garnera ev med oregano.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vodkapasta
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 320 g pasta, t ex rigatoni eller penne
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl tomatpuré
  • 0.5 dl vodka
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl pastavatten
  • 2 dl finriven parmesan
  • salt och svartpeppar
  • färsk oregano

Vodkapasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Penne alla vodka är en klassisk pastarätt med gräddig tomatsås som får sting och smak av vodka och toppas med parmesan. En del alkohol försvinner vid kokning men inte allt, så välj hellre en annan god pastasås till barn eller gravida.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek lök, vitlök och chiliflakes i olja tills löken mjuknat utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare ca 10 min så att tomatpurén får lite färg.
  3. Tillsätt vodkan och låt den koka in. Tillsätt grädde, pasta och pastavatten och låt puttra ihop någon min. Vänd ner parmesan och smaka av med salt och peppar. Servera gärna med mer parmesan och garnera ev med oregano.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!