För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vitvinsglögg

Betyg (1-5):
4.2 (10 betyg)

Kanelstänger och stjärnanis tillsammans med torkad ingefära och skivad kumquat ger den här glöggen det lilla extra.

Tillagningstid: 5 minuter + tid att dra
7 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl strösocker
  • 1 stjärnanis
  • 2 kanelstänger
  • 1 bit torkad ingefära
  • 5 skivade kumquater
  • 0.5 dl vit rom
  • 5 dl vitt vin
  • Till servering:
  • gula russin

Gör så här

  1. Blanda 1 deciliter vin, socker, kryddor och kumquater. Låt stå i minst 30 minuter, helst i ett dygn så att smakerna kommer fram ordentligt.
  2. Tillsätt rom och ytterligare 5 deciliter vin. Värm försiktigt, men låt inte glöggen koka.
  3. Använd ett vitt halvtorrt vin i Systembolagets smaktyp "Lätta och avrundade", som Orvieto Amabile (2404).

Servering

Servera med gula russin.

Tips

För ett alkoholfritt alternativ: Byt vin och rom mot 2 deciliter outspädd fläderblomssaft och 6 deciliter ginger ale. Uteslut sockret, och följ i övrigt receptet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



kwa

2011-12-18

vit glögg

Liknande recept

Saffransbulle med mandelmassa

(9)

Baguetter med örter

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Niklas Saffranspannkaka

(11)

Knäckig saffranstosca

(32)

Lussebullar med kvarg

(116)

Saffranspannkaka med mandel

(62)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl strösocker
  • 1 stjärnanis
  • 2 kanelstänger
  • 1 bit torkad ingefära
  • 5 skivade kumquater
  • 0.5 dl vit rom
  • 5 dl vitt vin
  • Till servering:
  • gula russin

Vitvinsglögg

Betyg (1-5):
4.2 (10 betyg)

Kanelstänger och stjärnanis tillsammans med torkad ingefära och skivad kumquat ger den här glöggen det lilla extra.

Tillagningstid: 5 minuter + tid att dra
7 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda 1 deciliter vin, socker, kryddor och kumquater. Låt stå i minst 30 minuter, helst i ett dygn så att smakerna kommer fram ordentligt.
  2. Tillsätt rom och ytterligare 5 deciliter vin. Värm försiktigt, men låt inte glöggen koka.
  3. Använd ett vitt halvtorrt vin i Systembolagets smaktyp "Lätta och avrundade", som Orvieto Amabile (2404).

Servering

Servera med gula russin.

Tips

För ett alkoholfritt alternativ: Byt vin och rom mot 2 deciliter outspädd fläderblomssaft och 6 deciliter ginger ale. Uteslut sockret, och följ i övrigt receptet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



kwa

2011-12-18

vit glögg

Liknande recept

Saffransbulle med mandelmassa

(9)

Baguetter med örter

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Niklas Saffranspannkaka

(11)

Knäckig saffranstosca

(32)

Lussebullar med kvarg

(116)

Saffranspannkaka med mandel

(62)