Danska pepparnötter

Danska pepparnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Riktigt små spröda kakor med smak av ingefära, kardemumma, kryddnejlika och kanel.

Tillagningstid: 2 timmar 50 minuter
Ugnstemperatur:150º
120 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör eller maragrin
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1.5 tsk malen kanel
  • 1.5 tsk malen ingefära
  • 1.5 tsk malda kryddnejlikor
  • 1.5 tsk malen eller finstött kardemumma
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl

Gör så här

  1. Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en skål. Blanda sedan i sirap och kryddor, sist bikarbonat och mjöl. Arbeta ihop till en deg för hand eller i matberedare.
  2. Låt degen vila i en plastpåse i kylskåp, några timmar eller över natten.
  3. Rulla degen till längder, skär dem i hasselnötsstora bitar och rulla till kulor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper, ca 40 per plåt.
  4. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Apelsinrutor med kokos och tranbär

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Saffransbullar med vit choklad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Saffranskrans med mandelmassa och kardemumma

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lussebullar med kvarg

Betyg
Betyg
(121)
Danska pepparnötter
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 150 g smör eller maragrin
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1.5 tsk malen kanel
  • 1.5 tsk malen ingefära
  • 1.5 tsk malda kryddnejlikor
  • 1.5 tsk malen eller finstött kardemumma
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl

Danska pepparnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Riktigt små spröda kakor med smak av ingefära, kardemumma, kryddnejlika och kanel.

Tillagningstid: 2 timmar 50 minuter
Ugnstemperatur:150º
120 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en skål. Blanda sedan i sirap och kryddor, sist bikarbonat och mjöl. Arbeta ihop till en deg för hand eller i matberedare.
  2. Låt degen vila i en plastpåse i kylskåp, några timmar eller över natten.
  3. Rulla degen till längder, skär dem i hasselnötsstora bitar och rulla till kulor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper, ca 40 per plåt.
  4. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Apelsinrutor med kokos och tranbär

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Saffransbullar med vit choklad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Saffranskrans med mandelmassa och kardemumma

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lussebullar med kvarg

Betyg
Betyg
(121)