Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º

Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

5 (2 betyg)

En härligt smakrik kaka med ingefära och rödbetor

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 bitar
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1.5 dl neutral olja
  • 4 dl finriven färsk rödbeta
Topping:
  • 150 g cream cheese
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1.5 msk finhackad syltad ingefära
  • 0.5 granatäpple till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och rör ner i äggvispet. Vänd ner olja och rödbetor. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna helt. Vispa ihop ingredienserna till toppingen med elvisp. Bred toppingen över kakan och garnera med granatäppelkärnor.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva

    Toppengott!! Själva kakan behövde lite längre tid i min ugn och vi ökade upp receptet på toppingen. Blev kanongott!

  • Tatiana

    Väldigt gott. Nästa gång tar jag två gånger mindre socker till topping, så blir det perfekt till min smak.