För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vitlöksfrästa kungsräkor

Betyg (1-5):
3.67 (12 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 paket tinade kungsräkor (300 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl finskuren gräslök

Gör så här

  1. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och lägg i räkor och tomatpuré. Stek 2 min under omrörning. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 1 min. Strö över gräslök och servera genast med focaccia. Goda att doppa i aioli.

Tips

Välj kungsräkor (msc) framför tigerräkor eller jätteräkor så gör du miljön en tjänst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Daniela

2016-01-02

Helt underbar rätt!! Lätt bland det godaste i skaldjursväg!!!

Madalina

2015-09-21

Det blev utsökt! Perfekt som aperitif när man har gäster. Snabbt o gott!

Anders

2015-05-20

Kanongott, var lite skeptisk till tomatpurén och testade med och utan, konstaterade att samtliga i familjen tyckte det var godast med tomatpurén

Liknande recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(61)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Risbollar med räkor och limedipp

(20)

Kräftröra med dill och tabasco

(11)

Taco med skaldjur

(0)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Kokta kräftor

(57)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 paket tinade kungsräkor (300 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl finskuren gräslök

Vitlöksfrästa kungsräkor

Betyg (1-5):
3.67 (12 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och lägg i räkor och tomatpuré. Stek 2 min under omrörning. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 1 min. Strö över gräslök och servera genast med focaccia. Goda att doppa i aioli.

Tips

Välj kungsräkor (msc) framför tigerräkor eller jätteräkor så gör du miljön en tjänst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Daniela

2016-01-02

Helt underbar rätt!! Lätt bland det godaste i skaldjursväg!!!

Madalina

2015-09-21

Det blev utsökt! Perfekt som aperitif när man har gäster. Snabbt o gott!

Anders

2015-05-20

Kanongott, var lite skeptisk till tomatpurén och testade med och utan, konstaterade att samtliga i familjen tyckte det var godast med tomatpurén

Liknande recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(61)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Risbollar med räkor och limedipp

(20)

Kräftröra med dill och tabasco

(11)

Taco med skaldjur

(0)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Kokta kräftor

(57)