För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vitlöksfrästa kungsräkor

Betyg (1-5):
3.67 (12 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 paket tinade kungsräkor (300 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl finskuren gräslök

Gör så här

  1. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och lägg i räkor och tomatpuré. Stek 2 min under omrörning. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 1 min. Strö över gräslök och servera genast med focaccia. Goda att doppa i aioli.

Tips

Välj kungsräkor (msc) framför tigerräkor eller jätteräkor så gör du miljön en tjänst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Daniela

2016-01-02

Helt underbar rätt!! Lätt bland det godaste i skaldjursväg!!!

Madalina

2015-09-21

Det blev utsökt! Perfekt som aperitif när man har gäster. Snabbt o gott!

Anders

2015-05-20

Kanongott, var lite skeptisk till tomatpurén och testade med och utan, konstaterade att samtliga i familjen tyckte det var godast med tomatpurén

Liknande recept

Taco med skaldjur

(0)

Grillade räkor med vitlöksolja

(51)

Kokta kräftor

(57)

Räktacos

(9)

Räksnittar

(4)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Kräftröra med dill och tabasco

(10)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 paket tinade kungsräkor (300 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl finskuren gräslök

Vitlöksfrästa kungsräkor

Betyg (1-5):
3.67 (12 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och lägg i räkor och tomatpuré. Stek 2 min under omrörning. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 1 min. Strö över gräslök och servera genast med focaccia. Goda att doppa i aioli.

Tips

Välj kungsräkor (msc) framför tigerräkor eller jätteräkor så gör du miljön en tjänst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Daniela

2016-01-02

Helt underbar rätt!! Lätt bland det godaste i skaldjursväg!!!

Madalina

2015-09-21

Det blev utsökt! Perfekt som aperitif när man har gäster. Snabbt o gott!

Anders

2015-05-20

Kanongott, var lite skeptisk till tomatpurén och testade med och utan, konstaterade att samtliga i familjen tyckte det var godast med tomatpurén

Liknande recept

Taco med skaldjur

(0)

Grillade räkor med vitlöksolja

(51)

Kokta kräftor

(57)

Räktacos

(9)

Räksnittar

(4)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Kräftröra med dill och tabasco

(10)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)