Skagensmörgåstårta

Skagensmörgåstårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Lyxig smörgåstårta med skagenröra som fyllning och zucchini, sikrom och citron som topping. Festligt och vackert att servera på buffén.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 3 landgångsbröd eller 9 toastbröd
  • 100 g färskost, pepparrotssmak
  • 2 dl smetana
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 citron
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 zucchini
  • 65 g rom, sikrom, tångkaviar el dyl
  • dill
  • Skagenröra
  • 300 g handskalade räkor
  • 2 msk dill,hackad
  • 1.5 dl majonnäs (gärna hemgjord)
  • 2 msk riven pepparrot
  • 4 tsk citronsaft
  • salt
  • Hemgjord majonnäs
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
  • 2 dl neutral olja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär bort kanterna på bröden och rosta kanterna krispiga mitt i ugnen, ca 3 min.
  3. Hacka räkorna grovt och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt.
  4. Lägg 3 bröd eller 1 landgångsbröd på serveringsfatet. Bred på hälften av skagenröran, lägg på nästa lager bröd, skagenröra och avsluta med bröd. Blanda färskost, smetana och yoghurt. Bred ut över tårtan, även kanterna.
  5. Skär citronen i små kvartsskivor, pressa lite citron över rödlöken. Hyvla zucchinin med skalare och snurra ihop. Krossa brödkanterna till smulor.
  6. Garnera tårtan med rom, citron, rödlök, zucchinisnurror, dill och brödsmulor.

Hemgjord majonnäs

  1. Vispa samman äggulor, dijonsenap och citronsaft. Droppa i neutral olja under konstant vispning till en tjock majonnäs. Smaksätt med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Skagensmörgåstårta
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 3 landgångsbröd eller 9 toastbröd
  • 100 g färskost, pepparrotssmak
  • 2 dl smetana
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 citron
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 zucchini
  • 65 g rom, sikrom, tångkaviar el dyl
  • dill
  • Skagenröra
  • 300 g handskalade räkor
  • 2 msk dill,hackad
  • 1.5 dl majonnäs (gärna hemgjord)
  • 2 msk riven pepparrot
  • 4 tsk citronsaft
  • salt
  • Hemgjord majonnäs
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
  • 2 dl neutral olja
  • salt

Skagensmörgåstårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Lyxig smörgåstårta med skagenröra som fyllning och zucchini, sikrom och citron som topping. Festligt och vackert att servera på buffén.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär bort kanterna på bröden och rosta kanterna krispiga mitt i ugnen, ca 3 min.
  3. Hacka räkorna grovt och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt.
  4. Lägg 3 bröd eller 1 landgångsbröd på serveringsfatet. Bred på hälften av skagenröran, lägg på nästa lager bröd, skagenröra och avsluta med bröd. Blanda färskost, smetana och yoghurt. Bred ut över tårtan, även kanterna.
  5. Skär citronen i små kvartsskivor, pressa lite citron över rödlöken. Hyvla zucchinin med skalare och snurra ihop. Krossa brödkanterna till smulor.
  6. Garnera tårtan med rom, citron, rödlök, zucchinisnurror, dill och brödsmulor.

Hemgjord majonnäs

  1. Vispa samman äggulor, dijonsenap och citronsaft. Droppa i neutral olja under konstant vispning till en tjock majonnäs. Smaksätt med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!