Vitello tonnato

Vitello tonnato

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

I Italien serveras rätten med vitt bröd som en förrätt. Men kokt potatis och sallad passar också bra.

Tillagningstid: 1 dygn + 5 tim
6 portioner
  • 600 g fransyska av kalvkött eller nötkött
  • 1 morot, i bitar
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddnejlikor
  • 4 dl vitt matlagningsvin
  • 1.5 liter vatten, efter behov
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 2 tsk salt
  • 2 blekselleristjälkar, i bitar
  • Tonfisksås
  • 185 g tonfisk i vatten
  • 3 sardellfiléer
  • 1 ägg
  • 2 msk kapris
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 0.5 krm peppar, efter smak
  • 0.5 krm salt, efter smak
  • 1 äggula
  • Till servering
  • 1 dl kapris
  • neutral olja, till fritering
  • 1 citron, i skivor
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Lägg kött, grönsaker och kryddor i en kastrull och häll på vinet. Täck över och låt stå i kylskåp 24 timmar. Vänd köttet ett par gånger under tiden.
  2. Häll på så mycket vatten i kastrullen att köttet precis täcks. Låt koka upp och salta. Sjud till 60° för rosa mitt och 70° för genomstekt.
  3. Låt tonfisken rinna av. Kör tonfisk, sardeller, ägg, kapris , citronsaft och vinäger i mixer till en slät puré. Tillsätt olivolja och fortsätt mixa till en slät och krämig sås. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fritera kaprisen i olja (160° )tills de spruckit upp och har fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Skär köttet i tunna skivor och lägg upp på tallrikar. Häll såsen över köttet och toppa med kaprisen. Garnera med citronskivor och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia Strömberg

2015-06-04

Den bästa vitello jag har gjort!

Vitello tonnato
23 st
  • Ingredienser (23)
  • 600 g fransyska av kalvkött eller nötkött
  • 1 morot, i bitar
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddnejlikor
  • 4 dl vitt matlagningsvin
  • 1.5 liter vatten, efter behov
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 2 tsk salt
  • 2 blekselleristjälkar, i bitar
  • Tonfisksås
  • 185 g tonfisk i vatten
  • 3 sardellfiléer
  • 1 ägg
  • 2 msk kapris
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 0.5 krm peppar, efter smak
  • 0.5 krm salt, efter smak
  • 1 äggula
  • Till servering
  • 1 dl kapris
  • neutral olja, till fritering
  • 1 citron, i skivor
  • färsk persilja

Vitello tonnato

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

I Italien serveras rätten med vitt bröd som en förrätt. Men kokt potatis och sallad passar också bra.

Tillagningstid: 1 dygn + 5 tim
6 portioner

Gör så här

  1. Lägg kött, grönsaker och kryddor i en kastrull och häll på vinet. Täck över och låt stå i kylskåp 24 timmar. Vänd köttet ett par gånger under tiden.
  2. Häll på så mycket vatten i kastrullen att köttet precis täcks. Låt koka upp och salta. Sjud till 60° för rosa mitt och 70° för genomstekt.
  3. Låt tonfisken rinna av. Kör tonfisk, sardeller, ägg, kapris , citronsaft och vinäger i mixer till en slät puré. Tillsätt olivolja och fortsätt mixa till en slät och krämig sås. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fritera kaprisen i olja (160° )tills de spruckit upp och har fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Skär köttet i tunna skivor och lägg upp på tallrikar. Häll såsen över köttet och toppa med kaprisen. Garnera med citronskivor och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia Strömberg

2015-06-04

Den bästa vitello jag har gjort!