Vitello Limone

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.06 (16 betyg)

En perfekt lyxig italiensk bjudrätt som görs på kalvschnitzel och serveras med friterad kapris och ugnsrostade skockor och potatis.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:220°
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kalvschnitzel (eller utbankad kycklingfilé)
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • smör och olja, till stekning
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl citron, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk kalvfond
  • 100 g smör
  • Rostade skockor och potatis
  • 800 g delikatesspotatis
  • 500 g jordärtskockor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 150 g broccoli /broccolino
  • Tillbehör
  • 1 dl kapris
  • några blad bladspenat
  • neutral olja att fritera i
  • 0.5 citron, till servering

Gör så här

  1. Skrubba potatis och jordärtskockor rena. Skär ev i mindre, lika stora, bitar.
  2. Vänd runt i olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Lägg in broccolin i buketter de sista 6 min. Fritera kaprisen i olja tills de spricker upp. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Fritera spenatbladen. Låt rinna av.
  5. Banka köttskivorna tunnare mellan två bakplåtspapper, med kavel eller kötthammare. Krydda med salt och peppar och vänd runt i mjöl.
  6. Stek hastigt i smör och olja i het stekpanna. Lägg köttskivorna åt sidan.
  7. Häll i vatten, citronsaft, olivolja och fond i pannan och låt puttra ihop under omrörning någon minut. Rör ner smöret.
  8. Lägg tillbaka köttskivorna och låt puttra i såsen ca 5 min.
  9. Toppa köttet med kapris, citron och spenat. Servera med rostad potatis, jordärtskockor och broccoli.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-11-18

Hej Liselott och Elin. Vi ber om ursäkt, temperaturen hade ramlar bort. Det ska vara 220 grader. Mvh Maja, redaktör

Liselotte

2020-11-15

Slarvigt att inte ange ugnstemp! Jag kör alltid ugnen på 225grader när jag gör rostade rotfrukter, och det funkar här också.

Elin

2020-11-13

Vilken ugnstemperatur?

Annika

2020-10-27

Vi äter sällan kött, men ska det vara så ska det vara så här perfekt gott! Alla smaker passar så bra ihop.

Maria

2020-10-20

Vi gjorde den med kyckling. Så god!

Liknande recept

Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 600 g kalvschnitzel (eller utbankad kycklingfilé)
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • smör och olja, till stekning
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl citron, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk kalvfond
  • 100 g smör
  • Rostade skockor och potatis
  • 800 g delikatesspotatis
  • 500 g jordärtskockor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 150 g broccoli /broccolino
  • Tillbehör
  • 1 dl kapris
  • några blad bladspenat
  • neutral olja att fritera i
  • 0.5 citron, till servering

Vitello Limone

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.06 (16 betyg)

En perfekt lyxig italiensk bjudrätt som görs på kalvschnitzel och serveras med friterad kapris och ugnsrostade skockor och potatis.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:220°
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrubba potatis och jordärtskockor rena. Skär ev i mindre, lika stora, bitar.
  2. Vänd runt i olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Lägg in broccolin i buketter de sista 6 min. Fritera kaprisen i olja tills de spricker upp. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Fritera spenatbladen. Låt rinna av.
  5. Banka köttskivorna tunnare mellan två bakplåtspapper, med kavel eller kötthammare. Krydda med salt och peppar och vänd runt i mjöl.
  6. Stek hastigt i smör och olja i het stekpanna. Lägg köttskivorna åt sidan.
  7. Häll i vatten, citronsaft, olivolja och fond i pannan och låt puttra ihop under omrörning någon minut. Rör ner smöret.
  8. Lägg tillbaka köttskivorna och låt puttra i såsen ca 5 min.
  9. Toppa köttet med kapris, citron och spenat. Servera med rostad potatis, jordärtskockor och broccoli.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-11-18

Hej Liselott och Elin. Vi ber om ursäkt, temperaturen hade ramlar bort. Det ska vara 220 grader. Mvh Maja, redaktör

Liselotte

2020-11-15

Slarvigt att inte ange ugnstemp! Jag kör alltid ugnen på 225grader när jag gör rostade rotfrukter, och det funkar här också.

Elin

2020-11-13

Vilken ugnstemperatur?

Annika

2020-10-27

Vi äter sällan kött, men ska det vara så ska det vara så här perfekt gott! Alla smaker passar så bra ihop.

Maria

2020-10-20

Vi gjorde den med kyckling. Så god!

Liknande recept

Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)