Vit chokladtryffel med torkade blåbär

Vit chokladtryffel med torkade blåbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Imponera genom att bjuda på ljuvligt god hemgjord chokladtryffel med torkade blåbär.

Tillagningstid: 10 minuter + 5 timmar i kylskåp
50 stycken
  • 2 dl vispgrädde
  • 500 g vit choklad
  • 120 g torkade blåbär
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Värm grädden men låt den inte koka. Bryt chokladen i bitar och smält den i grädden. Tillsätt blåbär och rör om. Klä insidan av en form cirka 15x25 centimeter med plastfolie och häll i chokladblandningen. Låt stelna i kylskåp.
  2. Stjälp upp chokladen på en skärbräda och ta av pla sten. Pudra ovansidan med florsocker och skär kuber, cirka 3x3 centimeter. Förvara chokladen i en burk med lock i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



joseph

2012-12-03

Receptet fungerar bra, men jag rekommenderar att man tar något mindre grädde, just för att verkligen få det att stelna och slippa bli en "kladdig massa i papperskorgen". Min smet ville inte stelna så jag la ner allt i en kastrull och värmde försiktigt upp den igen och tillsatte ytterliggare 100 g choklad. Voilà! Jag hittade bara torkade blåbärpaket på 70 g så jag tog två paket i smeten, så totalt 140g. Det var absolut inget minus för smakupplevelsen eller tuggmotståndet.

Ninna/webbredaktionen

2011-12-13

för att tryfflarna ska stelna är det viktigt att det är torkade blåbär som används och möjligen kan du prova att minska aningen på vispgrädden. När vi provlagade så stelnade tryffeln efter sina 5 timmar i kylskåpet , men den är mjuk i konsistensen.

marie

2011-12-12

Jag testade att göra dessa, men de stelnade inte. Det blev bara en stor kladdig massa som nu ligger i papperskorgen:(

marie

2011-12-09

lpter gott

Vit chokladtryffel med torkade blåbär
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 2 dl vispgrädde
  • 500 g vit choklad
  • 120 g torkade blåbär
  • 2 msk florsocker

Vit chokladtryffel med torkade blåbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Imponera genom att bjuda på ljuvligt god hemgjord chokladtryffel med torkade blåbär.

Tillagningstid: 10 minuter + 5 timmar i kylskåp
50 stycken

Gör så här

  1. Värm grädden men låt den inte koka. Bryt chokladen i bitar och smält den i grädden. Tillsätt blåbär och rör om. Klä insidan av en form cirka 15x25 centimeter med plastfolie och häll i chokladblandningen. Låt stelna i kylskåp.
  2. Stjälp upp chokladen på en skärbräda och ta av pla sten. Pudra ovansidan med florsocker och skär kuber, cirka 3x3 centimeter. Förvara chokladen i en burk med lock i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



joseph

2012-12-03

Receptet fungerar bra, men jag rekommenderar att man tar något mindre grädde, just för att verkligen få det att stelna och slippa bli en "kladdig massa i papperskorgen". Min smet ville inte stelna så jag la ner allt i en kastrull och värmde försiktigt upp den igen och tillsatte ytterliggare 100 g choklad. Voilà! Jag hittade bara torkade blåbärpaket på 70 g så jag tog två paket i smeten, så totalt 140g. Det var absolut inget minus för smakupplevelsen eller tuggmotståndet.

Ninna/webbredaktionen

2011-12-13

för att tryfflarna ska stelna är det viktigt att det är torkade blåbär som används och möjligen kan du prova att minska aningen på vispgrädden. När vi provlagade så stelnade tryffeln efter sina 5 timmar i kylskåpet , men den är mjuk i konsistensen.

marie

2011-12-12

Jag testade att göra dessa, men de stelnade inte. Det blev bara en stor kladdig massa som nu ligger i papperskorgen:(

marie

2011-12-09

lpter gott