Vit chokladmoussetårta med jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Bästa sommartårtan, topping av krämig vit chokladmousseoch en botten indränkt i flädersaft. Och så jordgubbar som gerfantastisk sommarkänsla!

Tillagningstid: 45 min + 3 timmar att stelna
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 70 g smör, rumsvarmt
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 citron, finrivet skal och saft (0,5 dl)
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl flädersaft
  • Vit chokladmousse
  • 300 g vit choklad
  • 3 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 5 jordgubbar, skivade
  • Topping
  • 0.5 liter jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör ochsocker poröst med elvisp. Tillsätt ägg,citronskal och citronsaft. Vispa lite till.
  2. Blanda alla torra ingredienser ochrör ner i smeten. Smöra en form medavtagbar kant, 24 cm i diameter.Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen12–15 min.
  3. Stick en massa hål med en grillpinnenär kakan fortfarande är varm ochringla över saften. Låt kakan svalna isin form.

Chokladmousse

  1. Smält chokladenvarsamt i vattenbad. Lägg gelatinbladeni kallt vatten. Vispa grädden fluffig.Rör ihop yoghurten med grädde,choklad, vaniljsocker och salt.
  2. Lyft upp gelatinbladen så att lite vatten följer med och lägg i en kastrull. Värm tills gelatinet smält. Häll ner i smeten i entunn stråle under omrörning.
  3. Häll upp smeten över kakan och stick ner jordgubbsskivornajämnt fördelat i smeten.Låt stå i kylen tills smeten stelnat,minst 3 timmar.
  4. Dra med en tunn smal kniv runtkanten på kakan och lossa kanten varsamt. Toppa med delade jordgubbar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-06-24

Hej Annika, vi har inte provbakat med vetemjöl, men prova med 1-2 dl. Det kommer dock bli en annan karaktär på både smak och konsistens. Lycka till och berätta gärna hur det gick! Glad midsommar!

Coop

2021-06-24

Hej Victor - det kan du välja själv, beroende på hur stark flädersmak du vill ha, men vi har gjort den med koncentrerad saft. Glad midsommar!

Annika

2021-06-23

Kan man byta ut mandelmjölet mot vetemjöl? Till hur mycket i så fall?

Victor

2021-06-22

Gällande flädersaften, ska det vara färdigblandad saft eller koncentrat?

Liknande recept

Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pannkaka med choklad och bär

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Smulpaj med havregryn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Vit kladdkaka

Betyg
Betyg
(206)
Spara recept

Blåbärssemifreddo

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Sommardröm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

Betyg
Betyg
(5)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 70 g smör, rumsvarmt
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 citron, finrivet skal och saft (0,5 dl)
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl flädersaft
  • Vit chokladmousse
  • 300 g vit choklad
  • 3 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 5 jordgubbar, skivade
  • Topping
  • 0.5 liter jordgubbar

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Bästa sommartårtan, topping av krämig vit chokladmousseoch en botten indränkt i flädersaft. Och så jordgubbar som gerfantastisk sommarkänsla!

Tillagningstid: 45 min + 3 timmar att stelna
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör ochsocker poröst med elvisp. Tillsätt ägg,citronskal och citronsaft. Vispa lite till.
  2. Blanda alla torra ingredienser ochrör ner i smeten. Smöra en form medavtagbar kant, 24 cm i diameter.Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen12–15 min.
  3. Stick en massa hål med en grillpinnenär kakan fortfarande är varm ochringla över saften. Låt kakan svalna isin form.

Chokladmousse

  1. Smält chokladenvarsamt i vattenbad. Lägg gelatinbladeni kallt vatten. Vispa grädden fluffig.Rör ihop yoghurten med grädde,choklad, vaniljsocker och salt.
  2. Lyft upp gelatinbladen så att lite vatten följer med och lägg i en kastrull. Värm tills gelatinet smält. Häll ner i smeten i entunn stråle under omrörning.
  3. Häll upp smeten över kakan och stick ner jordgubbsskivornajämnt fördelat i smeten.Låt stå i kylen tills smeten stelnat,minst 3 timmar.
  4. Dra med en tunn smal kniv runtkanten på kakan och lossa kanten varsamt. Toppa med delade jordgubbar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-06-24

Hej Annika, vi har inte provbakat med vetemjöl, men prova med 1-2 dl. Det kommer dock bli en annan karaktär på både smak och konsistens. Lycka till och berätta gärna hur det gick! Glad midsommar!

Coop

2021-06-24

Hej Victor - det kan du välja själv, beroende på hur stark flädersmak du vill ha, men vi har gjort den med koncentrerad saft. Glad midsommar!

Annika

2021-06-23

Kan man byta ut mandelmjölet mot vetemjöl? Till hur mycket i så fall?

Victor

2021-06-22

Gällande flädersaften, ska det vara färdigblandad saft eller koncentrat?

Liknande recept

Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pannkaka med choklad och bär

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Smulpaj med havregryn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Vit kladdkaka

Betyg
Betyg
(206)
Spara recept

Blåbärssemifreddo

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Sommardröm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

Betyg
Betyg
(5)