Jordgubbssalsa med vit chokladmousse

Jordgubbssalsa med vit chokladmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Fräsch fruktsallad med jordgubbar, kiwi och physalis blir ett färgglatt täcke till den söta och lena moussen.

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 250 g vit blockchoklad
  • 250 g Kesella
  • Jordgubbssalsa:
  • 3 dl jordgubbar i små tärningar
  • 3 kiwi i små tärningar
  • 80 g physalis i klyftor
  • 0.5 dl hackad mynta
  • 2 tsk flytande honung eller råsocker

Gör så här

  1. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron enligt anvisning på förpackningen. Blanda den smälta chokladen med kesellan. Rör ner grädden.
  2. Fördela fyllningen i små glas och ställ i kylen att stelna minst 2 timmar.
  3. Blanda alla ingredienser till salsan. Låt den dra i kylen. Skeda den över moussen vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth Fedor

2011-12-14

Den här är bättre då det är lite mer av chokladmoussen.

Jordgubbssalsa med vit chokladmousse
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 250 g vit blockchoklad
  • 250 g Kesella
  • Jordgubbssalsa:
  • 3 dl jordgubbar i små tärningar
  • 3 kiwi i små tärningar
  • 80 g physalis i klyftor
  • 0.5 dl hackad mynta
  • 2 tsk flytande honung eller råsocker

Jordgubbssalsa med vit chokladmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Fräsch fruktsallad med jordgubbar, kiwi och physalis blir ett färgglatt täcke till den söta och lena moussen.

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron enligt anvisning på förpackningen. Blanda den smälta chokladen med kesellan. Rör ner grädden.
  2. Fördela fyllningen i små glas och ställ i kylen att stelna minst 2 timmar.
  3. Blanda alla ingredienser till salsan. Låt den dra i kylen. Skeda den över moussen vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth Fedor

2011-12-14

Den här är bättre då det är lite mer av chokladmoussen.