Vindaloocurry

Vindaloocurry

3.5 (4 betyg)

Hetta till köttet ordentligt. Låt inte marinadens långa ingredienslista skrämma dig. Vindaloon har allt man kan kräva av en riktig curry.

  • Ingredienser 19

Tillagningstid: 1 dygn 30 minuter

Ingredienser

8 portioner
  • 600 g strimlat fläskkött
Marinad:
  • 2 tsk paprikapulver
  • 5 tsk mald koriander
  • 3 tsk mald mald spiskummin
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk mald nejlika
  • 2 cm kanelstång
  • 1 tsk salt
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl matolja
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 röd chili, urkärnad, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1.5 dl hett vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla kryddor med vitlök och vinäger till marinaden. Lägg det strimlade köttet i en skål, blanda med marinaden, täck över och låt stå svalt ett dygn. Rör om ett par gånger under tiden. Hetta upp oljan och stek senapsfröna cirka 1 minut. Lägg i chilin och lök samt kött med marinad. Häll på vattnet och koka, cirka 20 minuter tills köttet är färdigt. Servera med basmatiris, sallad och popadums.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sättpotaten

    Intressant "vindaloo", utan tomater!?! Tillsätt gärna en burk krossade tomater att puttra med de 20 minuterna (gärna 10-20 minuter till). Kryddblandning blir väldigt torr, häll gärna hälften av oljan i marinaden eftersom aromerna träder fram bättre då. Och skippa curryn, för de andra kryddorna tillsammans är ju just curry (= kryddblandning). Och för den late och för den som inte har alla kryddorna hemma finns det färdig vindaloocurryblandning.