Ben Hamid-couscous
  • Tid 25 min

Ben Hamid-couscous

4.67 (3 betyg)

Smakrik couscous med kanel, russin, citron och färska kryddor.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hackad gul lök
  • 125 g salladslök i tunna skivor
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 röd chili i skivor
  • 1 hackad morot
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl gula russin
  • 1 msk korianderfrön
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 dl couscous
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 msk hackad koriander
  • 100 g cocktailtomater
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs lök, vitlök, chili och morot i oljan i en stor stekpanna tillsammans med russin och korianderfrön. Blanda i vatten, smulad buljongtärning, kanelstänger och gurkmeja, koka upp och låt koka ett par minuter.

  2. 2

    Blanda ner couscousen i grytan och blanda om ordentligt. Täck genast med ett lock och låt stå några minuter medan couscousen sväller.

  3. 3

    Smaka av couscousen med citron, salt och peppar och lägg upp den på ett stort serveringsfat. Strö över de färska kryddorna och garnera med tomater.

Servering

Servera gärna till grytor eller sallader (räcker då för fler personer).
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar