Vinbärskaka

Vinbärskaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(88)

En härligt mjuk och sötsyrlig kaka med täcke av maräng smaksatt med vinbär. Perfekt att baka i långpanna när många fikagäster väntas!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º-250º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
  • 3 dl socker
  • 75 g margarin
  • 5 ägg, endast gulor
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2.25 dl kall mjölk
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 3 msk kokande vatten
  • 2 msk ströbröd
  • Vinbärsmassa:
  • 5 ägg, endast vitor
  • 5 dl socker
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 5 dl repade vinbär

Gör så här

  1. Rör socker och margarin vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna. Blanda de torra ingredienserna och rör i omväxlande med mjölk och vatten. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, 30x40 centimeter.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter.
  3. Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum. Rör i sockret och vaniljsockret. Blanda sist i vinbären (gärna frysta). Ta ut kakan. Höj temperaturen till 250 grader. Bred på vinbärsmassan. Grädda 5 minuter. Skär kakan i fyrkanter. Kakan kan frysas, men är förstås godast nygräddad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stina

2015-09-07

Har gjort enligt receptet och den är alldeles för söt. Räcker med två dl. Marängen blir inte klar på 5 min . 250 gr är för varmt så den blir bara gräddad utanpå. Blev grymt besviken.

Lena

2015-08-05

Använde endast två dl socker till marängen behöver absolut ej mer.

Britt-Inger Färelid

2015-06-17

Hej Gjorde som det stod i receptet men marängen blev mjuk, vad gjorde jag för fel

Kira

2015-01-20

Jag tog bara 2 dl socker och det var ändå sött, ska det verkligen stå 5 dl? Känns ju tokmycket!

Gloria Montano

2014-06-04

Jag ska bka den idag!!!

andrea

2014-02-04

Jag följde rådet att minska sockermängden och det blev fortfarande sött och jättebra! Jag hade lite drygt 3 dl. Tack för jättebra recept

Mia

2013-08-07

Jättegod kaka med både sött och syrligt!

Frida

2013-08-02

En jättegod kaka - syrlig, söt och fräsch på samma gång. Dock så tycker jag att marängen är lite för söt, även om jag förstår att det ska balansera upp det syrliga från vinbären. Till nästa gång kommer jag minska mängden socker till 2,5-3 dl.

Anita Mattsson

2012-10-18

Lättbakad och god kaka.

Berit Weinehall

2012-09-06

Den var jättegod. jag hade bara svarta vinbär hemma. men gott blev det,

Vinbärskaka
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl socker
  • 75 g margarin
  • 5 ägg, endast gulor
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2.25 dl kall mjölk
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 3 msk kokande vatten
  • 2 msk ströbröd
  • Vinbärsmassa:
  • 5 ägg, endast vitor
  • 5 dl socker
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 5 dl repade vinbär

Vinbärskaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(88)

En härligt mjuk och sötsyrlig kaka med täcke av maräng smaksatt med vinbär. Perfekt att baka i långpanna när många fikagäster väntas!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º-250º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner

Gör så här

  1. Rör socker och margarin vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna. Blanda de torra ingredienserna och rör i omväxlande med mjölk och vatten. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, 30x40 centimeter.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter.
  3. Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum. Rör i sockret och vaniljsockret. Blanda sist i vinbären (gärna frysta). Ta ut kakan. Höj temperaturen till 250 grader. Bred på vinbärsmassan. Grädda 5 minuter. Skär kakan i fyrkanter. Kakan kan frysas, men är förstås godast nygräddad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stina

2015-09-07

Har gjort enligt receptet och den är alldeles för söt. Räcker med två dl. Marängen blir inte klar på 5 min . 250 gr är för varmt så den blir bara gräddad utanpå. Blev grymt besviken.

Lena

2015-08-05

Använde endast två dl socker till marängen behöver absolut ej mer.

Britt-Inger Färelid

2015-06-17

Hej Gjorde som det stod i receptet men marängen blev mjuk, vad gjorde jag för fel

Kira

2015-01-20

Jag tog bara 2 dl socker och det var ändå sött, ska det verkligen stå 5 dl? Känns ju tokmycket!

Gloria Montano

2014-06-04

Jag ska bka den idag!!!

andrea

2014-02-04

Jag följde rådet att minska sockermängden och det blev fortfarande sött och jättebra! Jag hade lite drygt 3 dl. Tack för jättebra recept

Mia

2013-08-07

Jättegod kaka med både sött och syrligt!

Frida

2013-08-02

En jättegod kaka - syrlig, söt och fräsch på samma gång. Dock så tycker jag att marängen är lite för söt, även om jag förstår att det ska balansera upp det syrliga från vinbären. Till nästa gång kommer jag minska mängden socker till 2,5-3 dl.

Anita Mattsson

2012-10-18

Lättbakad och god kaka.

Berit Weinehall

2012-09-06

Den var jättegod. jag hade bara svarta vinbär hemma. men gott blev det,