
Vinbärskaka
En härligt mjuk och sötsyrlig kaka med täcke av maräng smaksatt med vinbär. Perfekt att baka i långpanna när många fikagäster väntas!
- 3 dl socker
- 75 g margarin
- 5 ägg, endast gulor
- 6 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 2.25 dl kall mjölk
- 1.5 msk vaniljsocker
- 3 msk kokande vatten
- 2 msk ströbröd
- Vinbärsmassa:
- 5 ägg, endast vitor
- 5 dl socker
- 1.5 msk vaniljsocker
- 5 dl repade vinbär
Gör så här
- Rör socker och margarin vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna. Blanda de torra ingredienserna och rör i omväxlande med mjölk och vatten. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, 30x40 centimeter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter.
- Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum. Rör i sockret och vaniljsockret. Blanda sist i vinbären (gärna frysta). Ta ut kakan. Höj temperaturen till 250 grader. Bred på vinbärsmassan. Grädda 5 minuter. Skär kakan i fyrkanter. Kakan kan frysas, men är förstås godast nygräddad.
Vinbärskaka
En härligt mjuk och sötsyrlig kaka med täcke av maräng smaksatt med vinbär. Perfekt att baka i långpanna när många fikagäster väntas!
Gör så här
- Rör socker och margarin vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna. Blanda de torra ingredienserna och rör i omväxlande med mjölk och vatten. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, 30x40 centimeter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter.
- Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum. Rör i sockret och vaniljsockret. Blanda sist i vinbären (gärna frysta). Ta ut kakan. Höj temperaturen till 250 grader. Bred på vinbärsmassan. Grädda 5 minuter. Skär kakan i fyrkanter. Kakan kan frysas, men är förstås godast nygräddad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-09-07
Har gjort enligt receptet och den är alldeles för söt. Räcker med två dl. Marängen blir inte klar på 5 min . 250 gr är för varmt så den blir bara gräddad utanpå. Blev grymt besviken.
2015-08-05
Använde endast två dl socker till marängen behöver absolut ej mer.
2015-06-17
Hej Gjorde som det stod i receptet men marängen blev mjuk, vad gjorde jag för fel
2015-01-20
Jag tog bara 2 dl socker och det var ändå sött, ska det verkligen stå 5 dl? Känns ju tokmycket!
2014-06-04
Jag ska bka den idag!!!
2014-02-04
Jag följde rådet att minska sockermängden och det blev fortfarande sött och jättebra! Jag hade lite drygt 3 dl. Tack för jättebra recept
2013-08-07
Jättegod kaka med både sött och syrligt!
2013-08-02
En jättegod kaka - syrlig, söt och fräsch på samma gång. Dock så tycker jag att marängen är lite för söt, även om jag förstår att det ska balansera upp det syrliga från vinbären. Till nästa gång kommer jag minska mängden socker till 2,5-3 dl.
2012-10-18
Lättbakad och god kaka.
2012-09-06
Den var jättegod. jag hade bara svarta vinbär hemma. men gott blev det,
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Stina
2015-09-07
Har gjort enligt receptet och den är alldeles för söt. Räcker med två dl. Marängen blir inte klar på 5 min . 250 gr är för varmt så den blir bara gräddad utanpå. Blev grymt besviken.
Lena
2015-08-05
Använde endast två dl socker till marängen behöver absolut ej mer.
Britt-Inger Färelid
2015-06-17
Hej Gjorde som det stod i receptet men marängen blev mjuk, vad gjorde jag för fel
Kira
2015-01-20
Jag tog bara 2 dl socker och det var ändå sött, ska det verkligen stå 5 dl? Känns ju tokmycket!
Gloria Montano
2014-06-04
Jag ska bka den idag!!!
andrea
2014-02-04
Jag följde rådet att minska sockermängden och det blev fortfarande sött och jättebra! Jag hade lite drygt 3 dl. Tack för jättebra recept
Mia
2013-08-07
Jättegod kaka med både sött och syrligt!
Frida
2013-08-02
En jättegod kaka - syrlig, söt och fräsch på samma gång. Dock så tycker jag att marängen är lite för söt, även om jag förstår att det ska balansera upp det syrliga från vinbären. Till nästa gång kommer jag minska mängden socker till 2,5-3 dl.
Anita Mattsson
2012-10-18
Lättbakad och god kaka.
Berit Weinehall
2012-09-06
Den var jättegod. jag hade bara svarta vinbär hemma. men gott blev det,