Viltlasagne med svamp

Viltlasagne med svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Krämig och lyxig lasagne med viltskav, svamp, vin och lagrad ost. Enkelt recept som passar perfekt som helgmiddag.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 400 g svamp, t ex shiitake eller champinjoner
  • 480 g viltskav eller renskav
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl chilisås
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl rött vin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g lasagneplattor
  • 2 dl riven prästost
  • olja och smör till stekning
  • Bechamelsås
  • 25 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex prästost
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • riven parmesan
  • grönsallad och vinägrett

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela svampen. Stek den i torr panna tills vätskan kokat bort. Rör då och då.
  2. Bryn skaven i lite olja och tillsätt lök, vitlök, tomatpuré och chilisås. Häll på vatten, kalvfond, vin, oregano, timjan och svamp och låt koka ca 10 min. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Smält smöret och vispa i mjölet. Bechamelsås: Häll på mjölken lite i taget under vispning, sjud till en krämig sås. Vispa i 2 dl riven ost och smaka av med salt.
  4. Smörj en form, ca 20x30 cm. Varva skav, bechamelsås och lasagneplattor i formen. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen ca 30 min.
  5. Servera lasagnen med parmesan och en grönsallad med vinägrett.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-07

Hej på er! 6 dl vatten stämmer. Det är lite mer bechamel än vanligt, och vi har använt torkade plattor. Formens mått hade blivit fel och vi har nu ändrat till 20x30 cm, så att lasagnen blir lite högre. Det går såklart bra att även göra den i en större form men då kan gräddningstiden komma att ändras. Lycka till i köket!

Freddie

2022-03-06

Helt fel proportioner. Formens storlek kan inte stämma.

Gunilla

2022-03-06

Helt fel propotioner, för mycket plattor och för lite innehåll. Vi åt valda delar och fick slänga resten. Alla plattor blev inte tillagade pga för lite vätska. Hade en stor form enl. receptet. Ska det kanske vara färska lasagneplattor?

Anna-Lena

2022-03-04

Ska det verkligen vara 6 dl vatten?

Agneta

2022-02-28

God enligt Maria

Viltlasagne med svamp
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 400 g svamp, t ex shiitake eller champinjoner
  • 480 g viltskav eller renskav
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl chilisås
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl rött vin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g lasagneplattor
  • 2 dl riven prästost
  • olja och smör till stekning
  • Bechamelsås
  • 25 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex prästost
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • riven parmesan
  • grönsallad och vinägrett

Viltlasagne med svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Krämig och lyxig lasagne med viltskav, svamp, vin och lagrad ost. Enkelt recept som passar perfekt som helgmiddag.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela svampen. Stek den i torr panna tills vätskan kokat bort. Rör då och då.
  2. Bryn skaven i lite olja och tillsätt lök, vitlök, tomatpuré och chilisås. Häll på vatten, kalvfond, vin, oregano, timjan och svamp och låt koka ca 10 min. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Smält smöret och vispa i mjölet. Bechamelsås: Häll på mjölken lite i taget under vispning, sjud till en krämig sås. Vispa i 2 dl riven ost och smaka av med salt.
  4. Smörj en form, ca 20x30 cm. Varva skav, bechamelsås och lasagneplattor i formen. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen ca 30 min.
  5. Servera lasagnen med parmesan och en grönsallad med vinägrett.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-07

Hej på er! 6 dl vatten stämmer. Det är lite mer bechamel än vanligt, och vi har använt torkade plattor. Formens mått hade blivit fel och vi har nu ändrat till 20x30 cm, så att lasagnen blir lite högre. Det går såklart bra att även göra den i en större form men då kan gräddningstiden komma att ändras. Lycka till i köket!

Freddie

2022-03-06

Helt fel proportioner. Formens storlek kan inte stämma.

Gunilla

2022-03-06

Helt fel propotioner, för mycket plattor och för lite innehåll. Vi åt valda delar och fick slänga resten. Alla plattor blev inte tillagade pga för lite vätska. Hade en stor form enl. receptet. Ska det kanske vara färska lasagneplattor?

Anna-Lena

2022-03-04

Ska det verkligen vara 6 dl vatten?

Agneta

2022-02-28

God enligt Maria