Viltgryta med grönsaker

Viltgryta med grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Ett nyttigt och mustigt storkok att ställa till en vardagsfest med.

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg viltkött, ren, älg eller valfritt kött i bitar, ca 2 cm
  • 4 finhackade schalottenlökar eller motsvarande mängd gul lök
  • 1 msk olivolja, till bryning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 800 g skalade tomater (1burk = 400 g)
  • 6 dl vatten
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 buljongtärningar
  • 2 tsk grillkrydda
  • 4 dl kokta bönor
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaker:
  • 1 dl olivolja
  • 2 aubergine, salta gärna ur vätskan
  • 2 squash
  • 4 paprikor, gärna olika färger
  • 6 soltorkade tomater
  • 250 g champinjoner eller annan svamp
  • 2 vitlöksklyftor
  • Kryddor:
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk hackad färsk timjan

Gör så här

  1. Bryn kött och lök i olivolja. Lägg över i en stor gryta. Salta och peppra. Häll i hela tomater och vatten, tomatpuré, buljongtärningar och grillkrydda. Låt koka upp och sedan puttra på svag värme i 1-1,5 timme.
  2. Under tiden skär alla grönsaker, gärna i olika storlekar och former. Bryn alla grönsaker i olivolja, krydda med peppar, vitlök och timjan. Ställ åt sidan. När köttet kokat tills det nästan är klart, lägg i bönor och grönsaker. Puttra i ca 30 minuter.
  3. Smaka av med mer kryddor om det behövs. Värm sedan på grytan på galler över eld precis innan den ska ätas.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viltgryta med grönsaker
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1 kg viltkött, ren, älg eller valfritt kött i bitar, ca 2 cm
  • 4 finhackade schalottenlökar eller motsvarande mängd gul lök
  • 1 msk olivolja, till bryning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 800 g skalade tomater (1burk = 400 g)
  • 6 dl vatten
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 buljongtärningar
  • 2 tsk grillkrydda
  • 4 dl kokta bönor
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaker:
  • 1 dl olivolja
  • 2 aubergine, salta gärna ur vätskan
  • 2 squash
  • 4 paprikor, gärna olika färger
  • 6 soltorkade tomater
  • 250 g champinjoner eller annan svamp
  • 2 vitlöksklyftor
  • Kryddor:
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk hackad färsk timjan

Viltgryta med grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Ett nyttigt och mustigt storkok att ställa till en vardagsfest med.

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn kött och lök i olivolja. Lägg över i en stor gryta. Salta och peppra. Häll i hela tomater och vatten, tomatpuré, buljongtärningar och grillkrydda. Låt koka upp och sedan puttra på svag värme i 1-1,5 timme.
  2. Under tiden skär alla grönsaker, gärna i olika storlekar och former. Bryn alla grönsaker i olivolja, krydda med peppar, vitlök och timjan. Ställ åt sidan. När köttet kokat tills det nästan är klart, lägg i bönor och grönsaker. Puttra i ca 30 minuter.
  3. Smaka av med mer kryddor om det behövs. Värm sedan på grytan på galler över eld precis innan den ska ätas.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!