Viltgryta med grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Ett nyttigt och mustigt storkok att ställa till en vardagsfest med.

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg viltkött, ren, älg eller valfritt kött i bitar, ca 2 cm
  • 4 finhackade schalottenlökar eller motsvarande mängd gul lök
  • 1 msk olivolja, till bryning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 800 g skalade tomater (1burk = 400 g)
  • 6 dl vatten
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 buljongtärningar
  • 2 tsk grillkrydda
  • 4 dl kokta bönor
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaker:
  • 1 dl olivolja
  • 2 aubergine, salta gärna ur vätskan
  • 2 squash
  • 4 paprikor, gärna olika färger
  • 6 soltorkade tomater
  • 250 g champinjoner eller annan svamp
  • 2 vitlöksklyftor
  • Kryddor:
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk hackad färsk timjan

Gör så här

  1. Bryn kött och lök i olivolja. Lägg över i en stor gryta. Salta och peppra. Häll i hela tomater och vatten, tomatpuré, buljongtärningar och grillkrydda. Låt koka upp och sedan puttra på svag värme i 1-1,5 timme.
  2. Under tiden skär alla grönsaker, gärna i olika storlekar och former. Bryn alla grönsaker i olivolja, krydda med peppar, vitlök och timjan. Ställ åt sidan. När köttet kokat tills det nästan är klart, lägg i bönor och grönsaker. Puttra i ca 30 minuter.
  3. Smaka av med mer kryddor om det behövs. Värm sedan på grytan på galler över eld precis innan den ska ätas.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammfärsbiffar med auberginegratäng

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig pasta med bacon och grönkål

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Baconlindad fläskfilé med blomkålspuré

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Porcetta

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mustig höstgryta av naturbeteskött

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Älgköttssoppa med norrlandsklimp

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Biffwok med oystersås

Betyg
Betyg
(21)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1 kg viltkött, ren, älg eller valfritt kött i bitar, ca 2 cm
  • 4 finhackade schalottenlökar eller motsvarande mängd gul lök
  • 1 msk olivolja, till bryning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 800 g skalade tomater (1burk = 400 g)
  • 6 dl vatten
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 buljongtärningar
  • 2 tsk grillkrydda
  • 4 dl kokta bönor
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaker:
  • 1 dl olivolja
  • 2 aubergine, salta gärna ur vätskan
  • 2 squash
  • 4 paprikor, gärna olika färger
  • 6 soltorkade tomater
  • 250 g champinjoner eller annan svamp
  • 2 vitlöksklyftor
  • Kryddor:
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk hackad färsk timjan

Viltgryta med grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Ett nyttigt och mustigt storkok att ställa till en vardagsfest med.

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn kött och lök i olivolja. Lägg över i en stor gryta. Salta och peppra. Häll i hela tomater och vatten, tomatpuré, buljongtärningar och grillkrydda. Låt koka upp och sedan puttra på svag värme i 1-1,5 timme.
  2. Under tiden skär alla grönsaker, gärna i olika storlekar och former. Bryn alla grönsaker i olivolja, krydda med peppar, vitlök och timjan. Ställ åt sidan. När köttet kokat tills det nästan är klart, lägg i bönor och grönsaker. Puttra i ca 30 minuter.
  3. Smaka av med mer kryddor om det behövs. Värm sedan på grytan på galler över eld precis innan den ska ätas.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammfärsbiffar med auberginegratäng

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig pasta med bacon och grönkål

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Baconlindad fläskfilé med blomkålspuré

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Porcetta

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mustig höstgryta av naturbeteskött

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Älgköttssoppa med norrlandsklimp

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Biffwok med oystersås

Betyg
Betyg
(21)