För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Viltgryta med grönsaker

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Ett nyttigt och mustigt storkok att ställa till en vardagsfest med.

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg viltkött, ren, älg eller valfritt kött i bitar, ca 2 cm
  • 4 finhackade schalottenlökar eller motsvarande mängd gul lök
  • 1 msk olivolja, till bryning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 800 g skalade tomater (1burk = 400 g)
  • 6 dl vatten
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 buljongtärningar
  • 2 tsk grillkrydda
  • 4 dl kokta bönor
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaker:
  • 1 dl olivolja
  • 2 aubergine, salta gärna ur vätskan
  • 2 squash
  • 4 paprikor, gärna olika färger
  • 6 soltorkade tomater
  • 250 g champinjoner eller annan svamp
  • 2 vitlöksklyftor
  • Kryddor:
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk hackad färsk timjan

Gör så här

  1. Bryn kött och lök i olivolja. Lägg över i en stor gryta. Salta och peppra. Häll i hela tomater och vatten, tomatpuré, buljongtärningar och grillkrydda. Låt koka upp och sedan puttra på svag värme i 1-1,5 timme.
  2. Under tiden skär alla grönsaker, gärna i olika storlekar och former. Bryn alla grönsaker i olivolja, krydda med peppar, vitlök och timjan. Ställ åt sidan. När köttet kokat tills det nästan är klart, lägg i bönor och grönsaker. Puttra i ca 30 minuter.
  3. Smaka av med mer kryddor om det behövs. Värm sedan på grytan på galler över eld precis innan den ska ätas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Biff med coleslaw

(0)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Moussakagratäng

(42)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1 kg viltkött, ren, älg eller valfritt kött i bitar, ca 2 cm
  • 4 finhackade schalottenlökar eller motsvarande mängd gul lök
  • 1 msk olivolja, till bryning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 800 g skalade tomater (1burk = 400 g)
  • 6 dl vatten
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 buljongtärningar
  • 2 tsk grillkrydda
  • 4 dl kokta bönor
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaker:
  • 1 dl olivolja
  • 2 aubergine, salta gärna ur vätskan
  • 2 squash
  • 4 paprikor, gärna olika färger
  • 6 soltorkade tomater
  • 250 g champinjoner eller annan svamp
  • 2 vitlöksklyftor
  • Kryddor:
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk hackad färsk timjan

Viltgryta med grönsaker

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Ett nyttigt och mustigt storkok att ställa till en vardagsfest med.

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn kött och lök i olivolja. Lägg över i en stor gryta. Salta och peppra. Häll i hela tomater och vatten, tomatpuré, buljongtärningar och grillkrydda. Låt koka upp och sedan puttra på svag värme i 1-1,5 timme.
  2. Under tiden skär alla grönsaker, gärna i olika storlekar och former. Bryn alla grönsaker i olivolja, krydda med peppar, vitlök och timjan. Ställ åt sidan. När köttet kokat tills det nästan är klart, lägg i bönor och grönsaker. Puttra i ca 30 minuter.
  3. Smaka av med mer kryddor om det behövs. Värm sedan på grytan på galler över eld precis innan den ska ätas.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Biff med coleslaw

(0)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Moussakagratäng

(42)