Viltfärspaté

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Fina skivor paté till buffén med kycklinglever och torkade enbär.

Tillagningstid: 2 tim
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g kycklinglever
  • 100 g champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 250 g viltfärs, t ex älgfärs
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk viltfond
  • 1 tsk torkade och krossade enbär
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa kycklinglevern i en matberedare och häll upp den i en skål eller bunke. Borsta eller skölj champinjonerna. Skala löken.
  2. Mixa champinjoner och lök, men inte för länge, då blir löken besk.
  3. Blanda alla ingredienser i skålen eller bunken. Smörj en form på 1,5-2 liter och häll smeten i formen.
  4. Täck med aluminiumfolie och grädda ca 1 tim 30 min.
  5. Ta bort folien de sista 20 min så att patén får lite färg. Ta ut patén och häll försiktigt av vätskan.

Servering

Servera som bufférätt: Garnera ett serveringsfat med salladsblad, cornichoner, lingon och persilja eller timjan. Eller servera med kokt potatis, Cumberlandsås och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 150 g kycklinglever
  • 100 g champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 250 g viltfärs, t ex älgfärs
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk viltfond
  • 1 tsk torkade och krossade enbär
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt

Viltfärspaté

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Fina skivor paté till buffén med kycklinglever och torkade enbär.

Tillagningstid: 2 tim
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa kycklinglevern i en matberedare och häll upp den i en skål eller bunke. Borsta eller skölj champinjonerna. Skala löken.
  2. Mixa champinjoner och lök, men inte för länge, då blir löken besk.
  3. Blanda alla ingredienser i skålen eller bunken. Smörj en form på 1,5-2 liter och häll smeten i formen.
  4. Täck med aluminiumfolie och grädda ca 1 tim 30 min.
  5. Ta bort folien de sista 20 min så att patén får lite färg. Ta ut patén och häll försiktigt av vätskan.

Servering

Servera som bufférätt: Garnera ett serveringsfat med salladsblad, cornichoner, lingon och persilja eller timjan. Eller servera med kokt potatis, Cumberlandsås och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)