
Viltfärspaté
Betyg (1-5):
Fina skivor paté till buffén med kycklinglever och torkade enbär.
Tillagningstid: 2 tim
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 150 g kycklinglever
- 100 g champinjoner
- 2 schalottenlökar
- 250 g viltfärs, t ex älgfärs
- 2 dl crème fraiche
- 2 ägg
- 2 msk mjöl
- 2 msk viltfond
- 1 tsk torkade och krossade enbär
- 1 krm peppar
- 1 tsk salt
Gör så här
- Mixa kycklinglevern i en matberedare och häll upp den i en skål eller bunke. Borsta eller skölj champinjonerna. Skala löken.
- Mixa champinjoner och lök, men inte för länge, då blir löken besk.
- Blanda alla ingredienser i skålen eller bunken. Smörj en form på 1,5-2 liter och häll smeten i formen.
- Täck med aluminiumfolie och grädda ca 1 tim 30 min.
- Ta bort folien de sista 20 min så att patén får lite färg. Ta ut patén och häll försiktigt av vätskan.
Servering
Servera som bufférätt: Garnera ett serveringsfat med salladsblad, cornichoner, lingon och persilja eller timjan. Eller servera med kokt potatis, Cumberlandsås och en sallad.
Liknande recept
Viltfärspaté
Betyg (1-5):
Fina skivor paté till buffén med kycklinglever och torkade enbär.
Tillagningstid: 2 tim
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Mixa kycklinglevern i en matberedare och häll upp den i en skål eller bunke. Borsta eller skölj champinjonerna. Skala löken.
- Mixa champinjoner och lök, men inte för länge, då blir löken besk.
- Blanda alla ingredienser i skålen eller bunken. Smörj en form på 1,5-2 liter och häll smeten i formen.
- Täck med aluminiumfolie och grädda ca 1 tim 30 min.
- Ta bort folien de sista 20 min så att patén får lite färg. Ta ut patén och häll försiktigt av vätskan.
Servering
Servera som bufférätt: Garnera ett serveringsfat med salladsblad, cornichoner, lingon och persilja eller timjan. Eller servera med kokt potatis, Cumberlandsås och en sallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!