För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vetebröd med hallon och mandelmassa

Betyg (1-5):
3.19 (16 betyg)

Fylld med härliga hallon, söt mandelmassa, smör och kardemumma.

Ugnstemperatur:200º
25 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl socker
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 50 g smör
  • 200 g hallon
  • 75 g riven mandelmassa
  • 2 tsk mortlade kardemummafrön
  • 2 msk råsocker

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37˚ och rör ut jästen med mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg, för hand eller i matberedare. Jäs under bakduk 1 timme.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och kavla till en rektangel, cirka 25 x 30 centimeter. Lägg rektangeln i en långpanna med bakplåtspapper.
  3. Hyvla smöret på degen, fördela hallonen, mandelmassan, kardemumman och sockret. Jäs utan bakduk 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 20 minuter. Låt svalna och skär brödet i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2014-08-19

Har bakat dessa flera gånger, de blir riktigt goda. Ett favorit recept i bärtider!

Emma

2013-07-31

Jag hade sparat receptet som var i reklambladet länge och nu står jag här med en "deg" som bara är att kasta... Inte första gången Coop gör missar med sina recept. Suck.

Ingrid

2012-08-09

Blev som flera andra väldigt besviken över hur degen blev. Att ingen korrekturläser recepten innan tryck är urdåligt. Bättre att ta bort recepten då. Coop kunde åtminstone ha bemödat sig med att lägga in en ursäkt vid det här rätta receptet.

lena

2012-07-31

Fick oxå börja om :-( Man är ju ingen van bakare, så jag gjorde som i det recept vi tog från bladet, men nu hoppas jag den blir bra.

Christina Jonsson

2012-07-16

Jag tyckte också att det verkade vara mycket mjölk:-) Men jag hällde bara i vetemjöl tills den blev kladdig efter den hade jäst och det blev bra ändå. Istället för hallon tog jag mer mandelmassa och la på pistagenötter och apelsinskal. Gott gott.

Ylwa Lidén

2012-06-28

Fick slänga allt då receptet var helt fel i er coop tidning. 12,5 dl blev 2,5 dl istället efter en titt på nätet. Korrekturläs hädanefter

marina niemi

2012-06-27

12.5 dl mjölk till spillo efter ert recept i Coop bladet, inte bra. Fick slänga degen. Ni borde ha någon som korekturläser recepten.

maria svensson

2012-06-27

12.5 dl mjölk står det i erat receptet till vetebrödet i reklamblad för vecka 26.Gjort degen får väl slänga allt.

Erik sundström

2012-06-27

Det blev jättegod plättar i stället den här gången

Hjördis Ekstrand

2012-06-27

tyvärr ! tänkte inte alls ,så det var bara och slänga allt och börja om på nytt ,,dåligt coop

Helen Fredriksson

2012-06-26

Hej. Jag läste receptet som stod i receptbladet och reagerade på mjölkmängden direkt!! Där står 12,5 dl mjölk! Lite mkt i förhållande till de andra ingredienserna. Men nu gick jag in här och såg att det stod rätt mängd i min ögon sett. ja detta var bara ett litet pm till er om nu många hör av sig som inte är vana bakare och följer annonsbladets recept. Mvh Helén fredriksson

Liknande recept

Dinkelmuffins med pumpafrön, aprikoser och hallonsylt

(23)

Scones med jordgubbs- och ingefärssylt

(1)

Blåbärsmuffins med cream cheese topping

(32)

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

(7)

Biscotti med blåbär och tranbär

(6)

Mandelkaka med körsbär

(2)

Sockerkaka med choklad, hallon och marshmallows

(94)

Rulltårta med peach melba

(10)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl socker
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 50 g smör
  • 200 g hallon
  • 75 g riven mandelmassa
  • 2 tsk mortlade kardemummafrön
  • 2 msk råsocker

Vetebröd med hallon och mandelmassa

Betyg (1-5):
3.19 (16 betyg)

Fylld med härliga hallon, söt mandelmassa, smör och kardemumma.

Ugnstemperatur:200º
25 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37˚ och rör ut jästen med mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg, för hand eller i matberedare. Jäs under bakduk 1 timme.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och kavla till en rektangel, cirka 25 x 30 centimeter. Lägg rektangeln i en långpanna med bakplåtspapper.
  3. Hyvla smöret på degen, fördela hallonen, mandelmassan, kardemumman och sockret. Jäs utan bakduk 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 20 minuter. Låt svalna och skär brödet i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2014-08-19

Har bakat dessa flera gånger, de blir riktigt goda. Ett favorit recept i bärtider!

Emma

2013-07-31

Jag hade sparat receptet som var i reklambladet länge och nu står jag här med en "deg" som bara är att kasta... Inte första gången Coop gör missar med sina recept. Suck.

Ingrid

2012-08-09

Blev som flera andra väldigt besviken över hur degen blev. Att ingen korrekturläser recepten innan tryck är urdåligt. Bättre att ta bort recepten då. Coop kunde åtminstone ha bemödat sig med att lägga in en ursäkt vid det här rätta receptet.

lena

2012-07-31

Fick oxå börja om :-( Man är ju ingen van bakare, så jag gjorde som i det recept vi tog från bladet, men nu hoppas jag den blir bra.

Christina Jonsson

2012-07-16

Jag tyckte också att det verkade vara mycket mjölk:-) Men jag hällde bara i vetemjöl tills den blev kladdig efter den hade jäst och det blev bra ändå. Istället för hallon tog jag mer mandelmassa och la på pistagenötter och apelsinskal. Gott gott.

Ylwa Lidén

2012-06-28

Fick slänga allt då receptet var helt fel i er coop tidning. 12,5 dl blev 2,5 dl istället efter en titt på nätet. Korrekturläs hädanefter

marina niemi

2012-06-27

12.5 dl mjölk till spillo efter ert recept i Coop bladet, inte bra. Fick slänga degen. Ni borde ha någon som korekturläser recepten.

maria svensson

2012-06-27

12.5 dl mjölk står det i erat receptet till vetebrödet i reklamblad för vecka 26.Gjort degen får väl slänga allt.

Erik sundström

2012-06-27

Det blev jättegod plättar i stället den här gången

Hjördis Ekstrand

2012-06-27

tyvärr ! tänkte inte alls ,så det var bara och slänga allt och börja om på nytt ,,dåligt coop

Helen Fredriksson

2012-06-26

Hej. Jag läste receptet som stod i receptbladet och reagerade på mjölkmängden direkt!! Där står 12,5 dl mjölk! Lite mkt i förhållande till de andra ingredienserna. Men nu gick jag in här och såg att det stod rätt mängd i min ögon sett. ja detta var bara ett litet pm till er om nu många hör av sig som inte är vana bakare och följer annonsbladets recept. Mvh Helén fredriksson

Liknande recept

Dinkelmuffins med pumpafrön, aprikoser och hallonsylt

(23)

Scones med jordgubbs- och ingefärssylt

(1)

Blåbärsmuffins med cream cheese topping

(32)

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

(7)

Biscotti med blåbär och tranbär

(6)

Mandelkaka med körsbär

(2)

Sockerkaka med choklad, hallon och marshmallows

(94)

Rulltårta med peach melba

(10)