Vegopiccata med parmesan och tomat

Vegopiccata med parmesan och tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Supergod vegetarisk piccata med aubergine som serveras till en smakrik tomatsås.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 3 dl couscous
  • 450 g aubergine eller zucchini
  • 2 ägg
  • 75 g parmesanost, finriven
  • olivolja, till stekning
  • Tomatsås
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skär- bräda. Salta och låt vila ca 10 min så att de släpper vätska.

Tomatsås:

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i krossade tomater, socker, oregano, salt och peppar. Låt puttra ca 10 min. Mixa till en slät sås med mixerstav.
  2. Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.
  3. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bengt

2020-01-29

Väldigt gott, såsen är fantastisk.

Vegopiccata med parmesan och tomat
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl couscous
  • 450 g aubergine eller zucchini
  • 2 ägg
  • 75 g parmesanost, finriven
  • olivolja, till stekning
  • Tomatsås
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Vegopiccata med parmesan och tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Supergod vegetarisk piccata med aubergine som serveras till en smakrik tomatsås.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skär- bräda. Salta och låt vila ca 10 min så att de släpper vätska.

Tomatsås:

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i krossade tomater, socker, oregano, salt och peppar. Låt puttra ca 10 min. Mixa till en slät sås med mixerstav.
  2. Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.
  3. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bengt

2020-01-29

Väldigt gott, såsen är fantastisk.