
Vegopiccata med parmesan och tomat
Betyg (1-5):
Supergod vegetarisk piccata med aubergine som serveras till en smakrik tomatsås.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
- 3 dl couscous
- 450 g aubergine eller zucchini
- 2 ägg
- 75 g parmesanost, finriven
- olivolja, till stekning
- Tomatsås
- 1 gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 2 msk olivolja
- 400 g krossade tomater
- 1 msk strösocker
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Gör så här
- Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skär- bräda. Salta och låt vila ca 10 min så att de släpper vätska.
Tomatsås:
- Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i krossade tomater, socker, oregano, salt och peppar. Låt puttra ca 10 min. Mixa till en slät sås med mixerstav.
- Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.
- Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.
Vegopiccata med parmesan och tomat
Betyg (1-5):
Supergod vegetarisk piccata med aubergine som serveras till en smakrik tomatsås.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Gör så här
- Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skär- bräda. Salta och låt vila ca 10 min så att de släpper vätska.
Tomatsås:
- Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i krossade tomater, socker, oregano, salt och peppar. Låt puttra ca 10 min. Mixa till en slät sås med mixerstav.
- Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.
- Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-01-29
Väldigt gott, såsen är fantastisk.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Bengt
2020-01-29
Väldigt gott, såsen är fantastisk.