Vegobiffar med blomkål

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Kikärtsbiffar med rostad blomkål och limeaioli.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 2 morötter
  • 1 blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 burkar kikärtor
  • 2 äggvitor
  • 1 lök, finhackad
  • 1.5 msk ingefära, riven
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk olja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Aioli
  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 1 lime, finrivet skal
  • 2 tsk limesaft
  • 1.5 dl neutral olja

Gör så här

  1. Skala och stava morötterna. Dela blomkålen i mindre bitar. Ta även med blastbladen. Vänd runt grönsakerna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen 20-25 min.
  2. Mixa sönder kikärtorna och blanda med äggvitor, lök, ingefära, vitlök salt och peppar. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i kikärtssmeten.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små biffar. Stek ca 2 min per sida.

Aioli:

  1. Vispa äggulorna, senap och lime hårt gärna med elvisp. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock konsistens. Smaka av med salt och cayennepeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kim

2017-08-23

Använde bovetemjöl istället för vetemjöl o 1/2 dl mjöl räcker . Smten blir ändå rätt fast . Vill ha lite mer sting i dessa biffar. Kanske hackad chili eller chiliflakes gör susen ?

Mira

2017-02-08

Supergott vardagslyxigt och fräscht! Limeaiolin är så god!

Emma

2017-02-03

Tog ett helt ägg i stället för två äggvitor, blev jättebra ändå och mindre kladd och svinn.

Robert

2016-09-18

Det var ju gott men "30 minuter" stämmer inte, tar minst en timme med allt vispande, hackande, mixande, ugnsstekande och stekande...

Cecilia

2016-09-09

Gott!

Liknande recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)

Champinjonsoppa med keso och krasse

(1)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Klassiska falafel

(58)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)

Laxfilé med romsås

(7)

Fläskgryta i pepparsås

(23)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 2 morötter
  • 1 blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 burkar kikärtor
  • 2 äggvitor
  • 1 lök, finhackad
  • 1.5 msk ingefära, riven
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk olja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Aioli
  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 1 lime, finrivet skal
  • 2 tsk limesaft
  • 1.5 dl neutral olja

Vegobiffar med blomkål

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Kikärtsbiffar med rostad blomkål och limeaioli.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och stava morötterna. Dela blomkålen i mindre bitar. Ta även med blastbladen. Vänd runt grönsakerna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen 20-25 min.
  2. Mixa sönder kikärtorna och blanda med äggvitor, lök, ingefära, vitlök salt och peppar. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i kikärtssmeten.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små biffar. Stek ca 2 min per sida.

Aioli:

  1. Vispa äggulorna, senap och lime hårt gärna med elvisp. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock konsistens. Smaka av med salt och cayennepeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kim

2017-08-23

Använde bovetemjöl istället för vetemjöl o 1/2 dl mjöl räcker . Smten blir ändå rätt fast . Vill ha lite mer sting i dessa biffar. Kanske hackad chili eller chiliflakes gör susen ?

Mira

2017-02-08

Supergott vardagslyxigt och fräscht! Limeaiolin är så god!

Emma

2017-02-03

Tog ett helt ägg i stället för två äggvitor, blev jättebra ändå och mindre kladd och svinn.

Robert

2016-09-18

Det var ju gott men "30 minuter" stämmer inte, tar minst en timme med allt vispande, hackande, mixande, ugnsstekande och stekande...

Cecilia

2016-09-09

Gott!

Liknande recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)

Champinjonsoppa med keso och krasse

(1)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Klassiska falafel

(58)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)

Laxfilé med romsås

(7)

Fläskgryta i pepparsås

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies