Veggiepasta med bönor, zucchini och spenat
  • Tid 20 min

Veggiepasta med bönor, zucchini och spenat

3.22 (9 betyg)

En mycket god vegetarisk rätt med basilika, pinjenötter och parmesan.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl fullkornspasta (tex. skruvar eller penne)
  • 400 g stora vita bönor (1 burk = ca 400 g)
  • 250 g zucchini i tärningar
  • 100 g grovhackad bladspenat
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 chili
  • 0.5 dl basilika
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl groriven parmesan
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta pinjenötterna lätt i en torr stekpanna.

  2. 2

    Stek zucchinin, chili och vitlöken lätt i olivoljan, tillsätt bönorna och späd med vittvin. Låt det hela sjuda i ca 5 minuter.

  3. 3

    Vänd ner blandningen i pastan, tillsätt spenat och basilika. Vänd ner pinjenötter och parmesanost.

Servering

Dekorera med några blad basilika.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar