Vegetariska enchiladas

Vegetariska enchiladas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk tomatpuré
  • 300 g vitkål, strimlad
  • 500 g krossade tomater
  • 600 g gröna linser, avrunna och avsköljda (på burk)
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 6 tortillabröd
  • 2 tsk spiskummin
  • 1.5 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlökoch tomatpuré tillsätt vitkål.
  2. Tillsätt 3 dl av dekrossade tomaterna, linser, 1 tsk spiskummin, buljong och vatten. Låt koka ihop.
  3. Fyll bröden med lins- och kålblandningen ochrulla ihop, lägg i en ugnssäker form och blanda resten av dom krossade tomaterna med spiskummin och häll över rullarna.
  4. Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen ca 15 min. Servera med en sallad

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2022-10-01

Jättegod! Enkel och smaklig, gratinerar med Västerbottensost så det känns extra lyxigt. Det här är en ny favorit!

Checkbox Coop

2020-01-15

Hej Anna! Tack för uppmärksamheten. Vi har nu förtydligat beskrivningen. Det ska vara 1 tsk i linsblandningen och 1 tsk i såsen. Lycka till! :)

Anna

2020-01-12

Spiskummin nämns 2 gånger i "Gör så här", ska det vara totalt 1 tsk?

Checkbox Coop

2019-01-15

Hej Alice! Ja precis, linserna ska vara kokta. Det finns färdigkokta att köpa, eller så kokar man själv. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Alice

2019-01-14

Ska de gröna linserna vara kokta?

Vegetariska enchiladas
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk tomatpuré
  • 300 g vitkål, strimlad
  • 500 g krossade tomater
  • 600 g gröna linser, avrunna och avsköljda (på burk)
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 6 tortillabröd
  • 2 tsk spiskummin
  • 1.5 dl riven ost

Vegetariska enchiladas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlökoch tomatpuré tillsätt vitkål.
  2. Tillsätt 3 dl av dekrossade tomaterna, linser, 1 tsk spiskummin, buljong och vatten. Låt koka ihop.
  3. Fyll bröden med lins- och kålblandningen ochrulla ihop, lägg i en ugnssäker form och blanda resten av dom krossade tomaterna med spiskummin och häll över rullarna.
  4. Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen ca 15 min. Servera med en sallad

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2022-10-01

Jättegod! Enkel och smaklig, gratinerar med Västerbottensost så det känns extra lyxigt. Det här är en ny favorit!

Checkbox Coop

2020-01-15

Hej Anna! Tack för uppmärksamheten. Vi har nu förtydligat beskrivningen. Det ska vara 1 tsk i linsblandningen och 1 tsk i såsen. Lycka till! :)

Anna

2020-01-12

Spiskummin nämns 2 gånger i "Gör så här", ska det vara totalt 1 tsk?

Checkbox Coop

2019-01-15

Hej Alice! Ja precis, linserna ska vara kokta. Det finns färdigkokta att köpa, eller så kokar man själv. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Alice

2019-01-14

Ska de gröna linserna vara kokta?