Vegetariska carnitas

Vegetariska carnitas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Vårt recept på vegetariska aubergine-carnitas är perfekt att servera i pitabröd med grönsaker, sojasirap och koriander. Som tacos fast bättre!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 2 auberginer
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk grovriven färsk ingefära
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk malen kanel
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • Sojasirap
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl flytande honung
  • 1 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili, finhackad
  • Sallad
  • 100 g rättika
  • 0.5 gurka
  • 0.5 vitkål
  • 0.5 salladskål
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • Till servering
  • 8 pitabröd
  • koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela auberginerna på längden och lägg med skalet upp på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Tillaga mitt i ugnen 30 min. Gröp ut köttet med en gaffel så att det blir trådigt.
  3. Vispa ihop vitlök, ingefära, vatten, soja, juice, olja, kanel, paprikapulver och chilipulver. Blanda med auberginen.
  4. Sojasirap: Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka ihop 3–5 minuter.
  5. Sallad: Strimla rättika, gurka, vitkål och salladskål tunt. Blanda med limeskal, limesaft och olja. Smaka av med salt.
  6. Fyll pitabröden med auberginecarnitas, sallad, sojasirap och koriander.

Tips

Sojasirapen är även god till wok eller kycklingwraps

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-30

Vad roligt att höra, Johan!

Johan

2022-03-29

Skippa apelsinen och kanelen. Äntligen en vegetarisk rätt barnen frågar efter själva =)

Joakim

2022-03-08

Nej, smakerna gifter sig inte alls, snarare tvärtom. Familj som gillar att testa nytt åt inte ens upp. Aubergine behövde bakas längre. Såsen till aubergine var alldeles för mycket. Den blev dränkt. Rökt paprika skär sig med smakerna. Oavsett så var det låga betyg på smakerna framförallt. Sojasirapen fick kokas längre men var så kraftig att 1/10 användes. God sallad!

Checkbox Coop

2022-03-07

Hej Jean-pierre. Alla våra recept provlagas och vi har dubbelkollat att proportionerna stämmer. För mycket sås kan det väl aldrig bli? :)

Jean-pierre

2022-03-02

Konstigt proportioner. 1/2 tsk kanel är max, eller inget. Blev 10ggr för mycket soja sås. 1msk soja + 1msk honung bli mer än tillräckligt.

Vegetariska carnitas
25 st
  • Ingredienser (25)
  • 2 auberginer
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk grovriven färsk ingefära
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk malen kanel
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • Sojasirap
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl flytande honung
  • 1 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili, finhackad
  • Sallad
  • 100 g rättika
  • 0.5 gurka
  • 0.5 vitkål
  • 0.5 salladskål
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • Till servering
  • 8 pitabröd
  • koriander

Vegetariska carnitas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Vårt recept på vegetariska aubergine-carnitas är perfekt att servera i pitabröd med grönsaker, sojasirap och koriander. Som tacos fast bättre!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela auberginerna på längden och lägg med skalet upp på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Tillaga mitt i ugnen 30 min. Gröp ut köttet med en gaffel så att det blir trådigt.
  3. Vispa ihop vitlök, ingefära, vatten, soja, juice, olja, kanel, paprikapulver och chilipulver. Blanda med auberginen.
  4. Sojasirap: Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka ihop 3–5 minuter.
  5. Sallad: Strimla rättika, gurka, vitkål och salladskål tunt. Blanda med limeskal, limesaft och olja. Smaka av med salt.
  6. Fyll pitabröden med auberginecarnitas, sallad, sojasirap och koriander.

Tips

Sojasirapen är även god till wok eller kycklingwraps

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-30

Vad roligt att höra, Johan!

Johan

2022-03-29

Skippa apelsinen och kanelen. Äntligen en vegetarisk rätt barnen frågar efter själva =)

Joakim

2022-03-08

Nej, smakerna gifter sig inte alls, snarare tvärtom. Familj som gillar att testa nytt åt inte ens upp. Aubergine behövde bakas längre. Såsen till aubergine var alldeles för mycket. Den blev dränkt. Rökt paprika skär sig med smakerna. Oavsett så var det låga betyg på smakerna framförallt. Sojasirapen fick kokas längre men var så kraftig att 1/10 användes. God sallad!

Checkbox Coop

2022-03-07

Hej Jean-pierre. Alla våra recept provlagas och vi har dubbelkollat att proportionerna stämmer. För mycket sås kan det väl aldrig bli? :)

Jean-pierre

2022-03-02

Konstigt proportioner. 1/2 tsk kanel är max, eller inget. Blev 10ggr för mycket soja sås. 1msk soja + 1msk honung bli mer än tillräckligt.