Vegetarisk Tom kha gai
  • Tid 30 min

Vegetarisk Tom kha gai

3.08 (12 betyg)

Asiatisk soppa med blomkål, linser, kokosmjölk och ingefära.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 citrongräs
  • 50 g finstrimlad ingefära
  • 1 skivad röd chili
  • 2 limeblad
  • 8 dl vatten
  • 400 g tärnad potatis
  • 2 strimlad morötter
  • 1.5 grönsaksbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl röda linser
  • 300 g blomkålsbuketter
  • 0.5 tsk salt
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl grädde
  • 1 paprika strimlad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Halvera citrongräset på längden. Banka lätt på det. Lägg ingefära, chili, limeblad och citrongräs i en kastrull med vattnet. Låt koka upp och tillsätt sedan potatis, morot och buljongtärningar. Låt koka under lock 8 min.

  2. 2

    Tillsätt kokosmjölk, grädde, linser och blomkål. Låt sjuda tills potatis och linser är klara och blomkålen mjuknat, ca 5 min. Smaka av med salt.

  3. 3

    Vänd ner paprika vid servering och toppa med koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Limeblad finns färska eller torkade i grönsaksdisken. Om du vill få grytan matigare kan du tillsätta tärnad tofu.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ninni

    Blev blaskigt och helt smaklöst. Gick inte att äta. Syrligheten uteblev helt men lämnar över natten så kanske smakerna drar till sig.

  • Malin

    Väldigt god och lätt att göra.

  • Bulan Bulan

    Så gott! Vi var ingefärsförsiktiga och tog bara runt 20 g ingefära och det blev bra.

  • Karl

    God! Och Åsa, Tom kha gai ÄR en soppa. Pinsamt när du drygar så

Visa fler