Blomkålskebab

Blomkålskebab

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Pitabröd som fylls med kryddig ugnsrostad blomkål, tahinisås, tomat, gurka och persilja. Så gott! Recept från kokboken: Middagskompassen av Zeina Mourtada och Paul Svensson

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 tsk salt
  • 4 msk rapsolja
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • Till servering
  • persilja
  • rödlök
  • tomat och gurka
  • pitabröd
  • citron
  • feferoni
  • Tarator- Tahinisås
  • 0.5 tsk salt
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl tahini
  • Tarator - Tahinisås
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela blomkålen i små buketter och bitar, även mittdelen.
  2. Vänd runt med de torra kryddorna och olja på en plåt så det är jämnt fördelat. Rosta mitt i ugnen 15–20 min.
  3. Vispa ihop allt till såsen, lättastmed en stavmixer i en smal bunke. Servera blomkålen i pitabröd med sås, tomat, gurka, lök, persilja, ev citron och peperoni.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inga

2021-11-22

Älskade blomkålen och tahinisås! :))) Kommer lagas igen!

Liknande recept

Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Enkel linssoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Blomkålskebab
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 tsk salt
  • 4 msk rapsolja
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • Till servering
  • persilja
  • rödlök
  • tomat och gurka
  • pitabröd
  • citron
  • feferoni
  • Tarator- Tahinisås
  • 0.5 tsk salt
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl tahini
  • Tarator - Tahinisås
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

Blomkålskebab

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Pitabröd som fylls med kryddig ugnsrostad blomkål, tahinisås, tomat, gurka och persilja. Så gott! Recept från kokboken: Middagskompassen av Zeina Mourtada och Paul Svensson

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela blomkålen i små buketter och bitar, även mittdelen.
  2. Vänd runt med de torra kryddorna och olja på en plåt så det är jämnt fördelat. Rosta mitt i ugnen 15–20 min.
  3. Vispa ihop allt till såsen, lättastmed en stavmixer i en smal bunke. Servera blomkålen i pitabröd med sås, tomat, gurka, lök, persilja, ev citron och peperoni.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inga

2021-11-22

Älskade blomkålen och tahinisås! :))) Kommer lagas igen!

Liknande recept

Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Enkel linssoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)