Blomkålskebab

Blomkålskebab

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Pitabröd som fylls med kryddig ugnsrostad blomkål, tahinisås, tomat, gurka och persilja. Så gott! Recept från kokboken: Middagskompassen av Zeina Mourtada och Paul Svensson

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 4 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • Tarator - Tahinisås
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Tarator- Tahinisås
  • 1.5 dl tahini
  • 1 dl vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • pitabröd
  • tomat och gurka
  • rödlök
  • persilja
  • citron
  • feferoni

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela blomkålen i små buketter och bitar, även mittdelen.
  2. Vänd runt med de torra kryddorna och olja på en plåt så det är jämnt fördelat. Rosta mitt i ugnen 15–20 min.
  3. Vispa ihop allt till såsen, lättastmed en stavmixer i en smal bunke. Servera blomkålen i pitabröd med sås, tomat, gurka, lök, persilja, ev citron och peperoni.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2022-02-05

Det här var fantastiskt gott! 😍 Var lätt att göra också. Blir en ny favorit! 😀

Inga

2021-11-22

Älskade blomkålen och tahinisås! :))) Kommer lagas igen!

Blomkålskebab
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 4 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • Tarator - Tahinisås
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Tarator- Tahinisås
  • 1.5 dl tahini
  • 1 dl vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • pitabröd
  • tomat och gurka
  • rödlök
  • persilja
  • citron
  • feferoni

Blomkålskebab

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Pitabröd som fylls med kryddig ugnsrostad blomkål, tahinisås, tomat, gurka och persilja. Så gott! Recept från kokboken: Middagskompassen av Zeina Mourtada och Paul Svensson

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela blomkålen i små buketter och bitar, även mittdelen.
  2. Vänd runt med de torra kryddorna och olja på en plåt så det är jämnt fördelat. Rosta mitt i ugnen 15–20 min.
  3. Vispa ihop allt till såsen, lättastmed en stavmixer i en smal bunke. Servera blomkålen i pitabröd med sås, tomat, gurka, lök, persilja, ev citron och peperoni.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2022-02-05

Det här var fantastiskt gott! 😍 Var lätt att göra också. Blir en ny favorit! 😀

Inga

2021-11-22

Älskade blomkålen och tahinisås! :))) Kommer lagas igen!