För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegetarisk smörgåstårta

Betyg (1-5):
2.67 (12 betyg)

Vegetarisk smörgåstårta fylld med aubergine, kronärtskockor och soltorkade tomater. Festlig och vacker passar den utmärkt vid tillfällen med många gäster.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Auberginefyllning:
  • 1 aubergine
  • 0.5 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl majonnäs
  • grovmald svartpeppar
  • salt
  • Kronärtskocksfyllning:
  • 290 g marinerade kronärtskockshjärtan, 1 burk
  • 1 msk majonnäs
  • Tomatfyllning:
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 2 dl kvarg
  • 1 msk kapris
  • Garnering:
  • 200 g cocktailtomater
  • 200 g naturell färskost
  • 4 marinerade kronärtskockshjärtan
  • 15 bollar minimozzarella
  • 1 dl oliver
  • 0.5 dl stora kaprisbär
  • 50 g babyspenat eller rucola
  • Bröd:
  • 4 skivor landgångsbröd

Gör så här

  1. Dela auberginen på längden. Skala och dela lök och vitlök. Lägg allt på en plåt. Ringla över olja, salta och peppra lätt. Rosta i ugnen 10–15 min. Dra av skinnet från auberginen. Lägg auberginekött, lök, vitlök och olja i en bunke. Mosa eller mixa ihop alltsammans med en stavmixer till en jämn röra. Rör ner majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  2. Häll av kronärtskockshjärtanen och mixa dem med en stavmixer till en jämn röra. Rör ner en klick majonnäs.

Tomatfyllning

  1. Hacka soltorkade tomater och lägg dem i en bunke. Tillsätt kvarg och kapris och rör till en jämn smet.
  2. Lägg en skiva landgångsbröd på en skärbräda eller serveringsfat. Bred ut auberginekrämen i ett jämnt lager. Lägg på en brödskiva. Bred ut kronärtskockskrämen och tomatkrämen på samma sätt med en brödskiva emellan. Lägg på den sista brödskivan. Hit går det bra att förbereda tårtan dagen innan. Täck då hela tårtan noggrant med plastfilm så att den inte tar smak av annat i kylskåpet.

Garnering

  1. Behåll ev kvisten på tomaterna och lägg dem på en plåt i ugnen. Rosta 5–10 min, tills de spricker lite grann. Bred färskost i ett tunt lager runt om hela tårtan. Arrangera tomaterna och resten av garneringen vackert på tårtan och fäst spenat eller rucola runt om. Det här är en recept ur Vår Gröna Kokbok.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Belugalasagne

(40)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(11)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)

Rödgrön caesar coleslaw

(1)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Rucolasorbet

(1)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • Auberginefyllning:
  • 1 aubergine
  • 0.5 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl majonnäs
  • grovmald svartpeppar
  • salt
  • Kronärtskocksfyllning:
  • 290 g marinerade kronärtskockshjärtan, 1 burk
  • 1 msk majonnäs
  • Tomatfyllning:
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 2 dl kvarg
  • 1 msk kapris
  • Garnering:
  • 200 g cocktailtomater
  • 200 g naturell färskost
  • 4 marinerade kronärtskockshjärtan
  • 15 bollar minimozzarella
  • 1 dl oliver
  • 0.5 dl stora kaprisbär
  • 50 g babyspenat eller rucola
  • Bröd:
  • 4 skivor landgångsbröd

Vegetarisk smörgåstårta

Betyg (1-5):
2.67 (12 betyg)

Vegetarisk smörgåstårta fylld med aubergine, kronärtskockor och soltorkade tomater. Festlig och vacker passar den utmärkt vid tillfällen med många gäster.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela auberginen på längden. Skala och dela lök och vitlök. Lägg allt på en plåt. Ringla över olja, salta och peppra lätt. Rosta i ugnen 10–15 min. Dra av skinnet från auberginen. Lägg auberginekött, lök, vitlök och olja i en bunke. Mosa eller mixa ihop alltsammans med en stavmixer till en jämn röra. Rör ner majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  2. Häll av kronärtskockshjärtanen och mixa dem med en stavmixer till en jämn röra. Rör ner en klick majonnäs.

Tomatfyllning

  1. Hacka soltorkade tomater och lägg dem i en bunke. Tillsätt kvarg och kapris och rör till en jämn smet.
  2. Lägg en skiva landgångsbröd på en skärbräda eller serveringsfat. Bred ut auberginekrämen i ett jämnt lager. Lägg på en brödskiva. Bred ut kronärtskockskrämen och tomatkrämen på samma sätt med en brödskiva emellan. Lägg på den sista brödskivan. Hit går det bra att förbereda tårtan dagen innan. Täck då hela tårtan noggrant med plastfilm så att den inte tar smak av annat i kylskåpet.

Garnering

  1. Behåll ev kvisten på tomaterna och lägg dem på en plåt i ugnen. Rosta 5–10 min, tills de spricker lite grann. Bred färskost i ett tunt lager runt om hela tårtan. Arrangera tomaterna och resten av garneringen vackert på tårtan och fäst spenat eller rucola runt om. Det här är en recept ur Vår Gröna Kokbok.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Belugalasagne

(40)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(11)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)

Rödgrön caesar coleslaw

(1)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Rucolasorbet

(1)