Pizza bianco med svamp, jordärtskockor och kapris
  • Tid 30 min
  • Ugn 250º

Pizza bianco med svamp, jordärtskockor och kapris

4.9 (10 betyg)

Ljuvlig pizza med ny topping! Recept ur kokboken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist och foto: Lennart Weibull

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g pizzadeg, gärna surdeg
  • 200 g jordärtskockor
  • 2 dl crème fraiche
  • 6 skogschampinjoner, skivade
  • 3 msk kapris, avrunnen
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • 125 g mozzarella, bruten i bitar
  • 150 g riven västerbottensost
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g rucola
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 250° och ställ in en plåt. Skala jordärtskockorna och skär tunt med mandolin. Lägg eller kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper.

  2. 2

    Bred crème fraichen på degen och lägg på jordärtskockor, svamp, kapris och rosmarin. Toppa med mozzarella och västerbottensost. Krydda med salt och peppar.

  3. 3

    Ta ut den heta plåten och lyft över pizzan på den. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och pizzan har fin färg, 10–15 min. Toppa med rucola, citronskal och olivolja.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mia

    Fantastiskt gott! Blev en bubblare på julbordet som alla älskade (förutom barnen då kanske;) lyxig och uppskattad bjudmat!