Kronärtskocka med parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Tillagningstid: 40 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kronärtskockor
  • 100 g smör
  • 1 dl finriven parmesan
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg kronärtskockorna i en stor kastrull och täck dem med vatten. Salta vattnet och låt koka på medelvärme tills bladen lätt lossnar när du drar i dem, cirka 40 minuter.
  2. Blanda smör, parmesan och salt.
  3. Lyft upp skockan och låt rinna av upp och ner så allt vatten rinner av bladen. Servera direkt och doppa i parmesansmöret.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina Persson

2014-11-11

Ansa kronärtskockan och göm den i smörpapper. Lägg paketet i en microsäker skål med lock. Värm i 6 min (för stor kocka) på hög värme. Ryck sen i ett blad. Lossnar det lätt, så är den klar. Kör 1 min till annars. Snabbare och enklare sätt att koka klockan. Dessutom bevaras smaken mycket bättre, eftersom du inte använder vatten eller andra tillbehör. Lärde mig detta i Frankrike för många år sedan, och fattar inte att svenska kockar inte kan detta.

Liknande recept

Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Pizza med färskost och grönkål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(128)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vårrullar med rödkål och asiatisk dippsås

Betyg
Betyg
(24)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 2 kronärtskockor
  • 100 g smör
  • 1 dl finriven parmesan
  • 0.5 tsk salt

Kronärtskocka med parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Tillagningstid: 40 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kronärtskockorna i en stor kastrull och täck dem med vatten. Salta vattnet och låt koka på medelvärme tills bladen lätt lossnar när du drar i dem, cirka 40 minuter.
  2. Blanda smör, parmesan och salt.
  3. Lyft upp skockan och låt rinna av upp och ner så allt vatten rinner av bladen. Servera direkt och doppa i parmesansmöret.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina Persson

2014-11-11

Ansa kronärtskockan och göm den i smörpapper. Lägg paketet i en microsäker skål med lock. Värm i 6 min (för stor kocka) på hög värme. Ryck sen i ett blad. Lossnar det lätt, så är den klar. Kör 1 min till annars. Snabbare och enklare sätt att koka klockan. Dessutom bevaras smaken mycket bättre, eftersom du inte använder vatten eller andra tillbehör. Lärde mig detta i Frankrike för många år sedan, och fattar inte att svenska kockar inte kan detta.

Liknande recept

Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Pizza med färskost och grönkål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(128)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vårrullar med rödkål och asiatisk dippsås

Betyg
Betyg
(24)