Vegetarisk köttfärssås

Vegetarisk köttfärssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Krämig vegetarisk köttfärssås gjord på Beyond Mince som är en smakrik och god vegetarisk färs baserad på bland annat ärtor och rödbeta.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 320 g pasta, t ex spagetti
  • basilika eller rucola, till servering
  • riven parmesan, till servering
  • Pastasås
  • 300 g Beyond Mince (vegetarisk färs)
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 stor morot, fintärnad
  • 0.5 röd chili, finhackad eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk flytande honung

Gör så här

  1. Stek färsen i olja under omrörning tills den blir brun och smulig. Tillsätt lök, morot, chili och vitlök och stek tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt krossade tomater, crème fraiche, balsamvinäger och timjan. Låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och honung.
  3. Koka pastan i saltat vatten. Vänd ner pastan i såsen och toppa med parmesan och basilika/rucola vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2021-06-28

Gott, men blev hodare med lite soja i!!

Martina

2021-01-23

Supergott!!

Vegetarisk köttfärssås
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 320 g pasta, t ex spagetti
  • basilika eller rucola, till servering
  • riven parmesan, till servering
  • Pastasås
  • 300 g Beyond Mince (vegetarisk färs)
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 stor morot, fintärnad
  • 0.5 röd chili, finhackad eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk flytande honung

Vegetarisk köttfärssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Krämig vegetarisk köttfärssås gjord på Beyond Mince som är en smakrik och god vegetarisk färs baserad på bland annat ärtor och rödbeta.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Stek färsen i olja under omrörning tills den blir brun och smulig. Tillsätt lök, morot, chili och vitlök och stek tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt krossade tomater, crème fraiche, balsamvinäger och timjan. Låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och honung.
  3. Koka pastan i saltat vatten. Vänd ner pastan i såsen och toppa med parmesan och basilika/rucola vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2021-06-28

Gott, men blev hodare med lite soja i!!

Martina

2021-01-23

Supergott!!