Grekisk paj

Grekisk paj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Lättlagad vegetarisk paj med sojafärs, tomater, oliver och fetaost. Perfekt som vardagsmiddag.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 230 g pajdeg
  • 400 g sojafärs
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad oregano
  • 200 g körsbärstomat
  • 1 dl kalamataoliv
  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • grönsallad, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck en pajform med färdig pajdeg. Stek sojafärs i olja.
  2. Pressa ner vitlöksklyftor och tillsätt torkad oregano.
  3. Dela körsbärstomater på mitten och strö över pajen. Toppa med urkärnade kalamataoliver. Smula över fetaost.
  4. Klicka crème fraiche över pajen och grädda mitt i ugnen ca 30 min.
  5. Servera pajen lätt avsvalnad och gärna med en krispig grönsallad.

Tips

Det funkar förstås även bra med nötfärs.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grekisk paj
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 230 g pajdeg
  • 400 g sojafärs
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad oregano
  • 200 g körsbärstomat
  • 1 dl kalamataoliv
  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • grönsallad, till servering

Grekisk paj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Lättlagad vegetarisk paj med sojafärs, tomater, oliver och fetaost. Perfekt som vardagsmiddag.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck en pajform med färdig pajdeg. Stek sojafärs i olja.
  2. Pressa ner vitlöksklyftor och tillsätt torkad oregano.
  3. Dela körsbärstomater på mitten och strö över pajen. Toppa med urkärnade kalamataoliver. Smula över fetaost.
  4. Klicka crème fraiche över pajen och grädda mitt i ugnen ca 30 min.
  5. Servera pajen lätt avsvalnad och gärna med en krispig grönsallad.

Tips

Det funkar förstås även bra med nötfärs.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!