Grekisk paj

Grekisk paj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Lättlagad vegetarisk paj med sojafärs, tomater, oliver och fetaost. Perfekt som vardagsmiddag.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 230 g pajdeg
  • 400 g sojafärs
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad oregano
  • 200 g körsbärstomat
  • 1 dl kalamataoliv
  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • grönsallad, till servering

Gör så här

  1. Täck en pajform med färdig pajdeg. Stek sojafärs i olja.
  2. Pressa ner vitlöksklyftor och tillsätt torkad oregano.
  3. Dela körsbärstomater på mitten och strö över pajen. Toppa med urkärnade kalamataoliver. Smula över fetaost.
  4. Klicka crème fraiche över pajen och grädda mitt i ugnen ca 30 min i 175°.
  5. Servera pajen lätt avsvalnad ochgärna med en krispig grönsallad.

Tips

Det funkar förstås även bra med nötfärs.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Wraps med quorn och curryröra

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Thaigryta med mifustrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tacotårta

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Veganska köttbullar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Wokad tofu

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)
Grekisk paj
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 230 g pajdeg
  • 400 g sojafärs
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad oregano
  • 200 g körsbärstomat
  • 1 dl kalamataoliv
  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • grönsallad, till servering

Grekisk paj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Lättlagad vegetarisk paj med sojafärs, tomater, oliver och fetaost. Perfekt som vardagsmiddag.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Täck en pajform med färdig pajdeg. Stek sojafärs i olja.
  2. Pressa ner vitlöksklyftor och tillsätt torkad oregano.
  3. Dela körsbärstomater på mitten och strö över pajen. Toppa med urkärnade kalamataoliver. Smula över fetaost.
  4. Klicka crème fraiche över pajen och grädda mitt i ugnen ca 30 min i 175°.
  5. Servera pajen lätt avsvalnad ochgärna med en krispig grönsallad.

Tips

Det funkar förstås även bra med nötfärs.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Wraps med quorn och curryröra

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Thaigryta med mifustrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tacotårta

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Veganska köttbullar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Wokad tofu

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)