Pasta carbonara med bacon

Pasta carbonara med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Klassisk lättlagad spaghetti carbonara med bacon, ägg, grädde och vitlök. Toppa med riven parmesan, persilja och svartpeppar. Rätten som alla tycker om och som dessutom enkelt kan göras vegetarisk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 240 g veganskt bacon eller vanligt bacon, i strimlor
  • 320 g spagetti
  • olja
  • 4 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl parmesan
  • 1 vitlöksklyfta
  • Till servering
  • parmesan, till servering
  • hackad persilja, till servering
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat pastavatten. Skär veganskt alternativ till bacon, eller vanligt bacon, i strimlor.
  2. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet knaprigt, i lite olja/smör. Ta stekpannan från värmen. Separera äggulor från vitorna och lägg i en bunke.
  3. Blanda grädde med äggulorna. Tillsätt finriven parmesan och riv ner vitlöksklyfta. Vänd ihop pastan med bacon och häll såsen över pastan. Rör om ordentligt.
  4. Servera pastan med parmesan, ev hackad persilja och svartpeppar.

Tips

Gör maränger eller en pavlova med vitorna. Du kan också frysa äggvitorna om du vill spara till senare.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

Pasta carbonara med bacon
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 240 g veganskt bacon eller vanligt bacon, i strimlor
  • 320 g spagetti
  • olja
  • 4 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl parmesan
  • 1 vitlöksklyfta
  • Till servering
  • parmesan, till servering
  • hackad persilja, till servering
  • svartpeppar

Pasta carbonara med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Klassisk lättlagad spaghetti carbonara med bacon, ägg, grädde och vitlök. Toppa med riven parmesan, persilja och svartpeppar. Rätten som alla tycker om och som dessutom enkelt kan göras vegetarisk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat pastavatten. Skär veganskt alternativ till bacon, eller vanligt bacon, i strimlor.
  2. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet knaprigt, i lite olja/smör. Ta stekpannan från värmen. Separera äggulor från vitorna och lägg i en bunke.
  3. Blanda grädde med äggulorna. Tillsätt finriven parmesan och riv ner vitlöksklyfta. Vänd ihop pastan med bacon och häll såsen över pastan. Rör om ordentligt.
  4. Servera pastan med parmesan, ev hackad persilja och svartpeppar.

Tips

Gör maränger eller en pavlova med vitorna. Du kan också frysa äggvitorna om du vill spara till senare.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marina Håkansson

2022-02-02

Hej, 320 g spagetti okokt eller kokt?

Henrik

2021-03-15

Gjorde denna rätten 14/3-21 och det blev lyckad. Istället för parmesan som topping använde jag riven tex mex. Kan rekommendera.