Vegetarisk gulasch

Vegetarisk gulasch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Värmande och mättande vegetarisk gulaschgryta med linser, potatis och smakrika kryddor. Servera med egna vitlöksbröd, perfekt till middag!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk kumminfrön
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vatten
  • 2 dl torkade röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 500 g potatis, skalad och tärnad
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • Till servering
  • 4 minibaguetter (bake off)
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk cayennepeppar

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja till den är mjuk och glansig i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och de torra kryddorna. Stek under omrörning i 3 min på hög värme.
  2. Tillsätt vatten, linser, krossade tomater och potatis. Låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt socker och smaka av med salt.
  3. Rör ihop olivolja, vitlök och cayennepeppar, snitta baguetterna och ringla över vitlöksoljan. Grädda bröden mitt i ugnen tills de är gyllenbruna och servera till gulaschen.

Tips

Gott att grädda vitlöksbrödet med riven parmesan på.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegan-Victor

2021-02-15

Riktigt god och mustig gryta. Jag tar för vana att spara den pressade vitlöken till slutet av koket för att den ska få träda fram lite mer. Jag la också i lite morot istället för socker. Jag använde ett ugnsbakat, libanesiskt tunnbröd med vitlökssmör på och en klick havre-cremefraice till serveringen, riktigt gott och stor portion som räcker till matlådor i veckan.

Lagerwall

2020-05-25

Detta var inget vidare.

Malin

2020-02-09

Blev ohyggligt mycket smak av kummin, fick späda ut med ytterligare 500 gram krossade tomater och då gick det att äta, men inte mer än så.

Liknande recept

Spara recept

Chicken patties

Betyg
Betyg
(165)
Spara recept

Aloo gobi

Betyg
Betyg
(358)
Spara recept

Pestofrikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(255)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Crêpes med rödbetor och chèvre

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Huevos Rancheros

Betyg
Betyg
(237)
Vegetarisk gulasch
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk kumminfrön
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vatten
  • 2 dl torkade röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 500 g potatis, skalad och tärnad
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • Till servering
  • 4 minibaguetter (bake off)
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk cayennepeppar

Vegetarisk gulasch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Värmande och mättande vegetarisk gulaschgryta med linser, potatis och smakrika kryddor. Servera med egna vitlöksbröd, perfekt till middag!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja till den är mjuk och glansig i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och de torra kryddorna. Stek under omrörning i 3 min på hög värme.
  2. Tillsätt vatten, linser, krossade tomater och potatis. Låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt socker och smaka av med salt.
  3. Rör ihop olivolja, vitlök och cayennepeppar, snitta baguetterna och ringla över vitlöksoljan. Grädda bröden mitt i ugnen tills de är gyllenbruna och servera till gulaschen.

Tips

Gott att grädda vitlöksbrödet med riven parmesan på.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegan-Victor

2021-02-15

Riktigt god och mustig gryta. Jag tar för vana att spara den pressade vitlöken till slutet av koket för att den ska få träda fram lite mer. Jag la också i lite morot istället för socker. Jag använde ett ugnsbakat, libanesiskt tunnbröd med vitlökssmör på och en klick havre-cremefraice till serveringen, riktigt gott och stor portion som räcker till matlådor i veckan.

Lagerwall

2020-05-25

Detta var inget vidare.

Malin

2020-02-09

Blev ohyggligt mycket smak av kummin, fick späda ut med ytterligare 500 gram krossade tomater och då gick det att äta, men inte mer än så.

Liknande recept

Spara recept

Chicken patties

Betyg
Betyg
(165)
Spara recept

Aloo gobi

Betyg
Betyg
(358)
Spara recept

Pestofrikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(255)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Crêpes med rödbetor och chèvre

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Huevos Rancheros

Betyg
Betyg
(237)