

Vegetarisk gulasch
Värmande och mättande vegetarisk gulaschgryta med linser, potatis och smakrika kryddor. Servera med egna vitlöksbröd, perfekt till middag!
- 1 gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk olivolja
- 0.5 dl tomatpuré
- 1 msk paprikapulver
- 2 tsk kumminfrön
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk salt
- 8 dl vatten
- 2 dl torkade röda linser
- 400 g krossade tomater
- 500 g potatis, skalad och tärnad
- 1 tsk strösocker
- salt
- Till servering
- 4 minibaguetter (bake off)
- 2 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 0.5 tsk cayennepeppar
Gör så här
- Fräs lök och vitlök i olja till den är mjuk och glansig i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och de torra kryddorna. Stek under omrörning i 3 min på hög värme.
- Tillsätt vatten, linser, krossade tomater och potatis. Låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt socker och smaka av med salt.
- Rör ihop olivolja, vitlök och cayennepeppar, snitta baguetterna och ringla över vitlöksoljan. Grädda bröden mitt i ugnen tills de är gyllenbruna och servera till gulaschen.
Tips

Gott att grädda vitlöksbrödet med riven parmesan på.
Vegetarisk gulasch
Värmande och mättande vegetarisk gulaschgryta med linser, potatis och smakrika kryddor. Servera med egna vitlöksbröd, perfekt till middag!
Gör så här
- Fräs lök och vitlök i olja till den är mjuk och glansig i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och de torra kryddorna. Stek under omrörning i 3 min på hög värme.
- Tillsätt vatten, linser, krossade tomater och potatis. Låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt socker och smaka av med salt.
- Rör ihop olivolja, vitlök och cayennepeppar, snitta baguetterna och ringla över vitlöksoljan. Grädda bröden mitt i ugnen tills de är gyllenbruna och servera till gulaschen.
Tips

Gott att grädda vitlöksbrödet med riven parmesan på.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-02-15
Riktigt god och mustig gryta. Jag tar för vana att spara den pressade vitlöken till slutet av koket för att den ska få träda fram lite mer. Jag la också i lite morot istället för socker. Jag använde ett ugnsbakat, libanesiskt tunnbröd med vitlökssmör på och en klick havre-cremefraice till serveringen, riktigt gott och stor portion som räcker till matlådor i veckan.
2020-05-25
Detta var inget vidare.
2020-02-09
Blev ohyggligt mycket smak av kummin, fick späda ut med ytterligare 500 gram krossade tomater och då gick det att äta, men inte mer än så.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Vegan-Victor
2021-02-15
Riktigt god och mustig gryta. Jag tar för vana att spara den pressade vitlöken till slutet av koket för att den ska få träda fram lite mer. Jag la också i lite morot istället för socker. Jag använde ett ugnsbakat, libanesiskt tunnbröd med vitlökssmör på och en klick havre-cremefraice till serveringen, riktigt gott och stor portion som räcker till matlådor i veckan.
Lagerwall
2020-05-25
Detta var inget vidare.
Malin
2020-02-09
Blev ohyggligt mycket smak av kummin, fick späda ut med ytterligare 500 gram krossade tomater och då gick det att äta, men inte mer än så.