Vegetarisk färsburgare med picklad spetskål

Vegetarisk färsburgare med picklad spetskål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Gör en vegetarisk burgare på formbar färs gjord på sojaprotein. Denna burgare smaksätts med bbq-sås och serveras med picklade grönsaker.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 400 g formbar vegofärs, tinad
  • 1 msk barbequesås
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • Picklad spetskål och rädisor
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 200 g spetskål, tunt strimlad
  • 4 rädisor, tunt skivade
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 msk majonnäs
  • 4 msk barbequesås
  • 1 tomat, skivad
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • rostad lök

Gör så här

  1. Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Vänd ner kål och rädisor i lagen och låt stå minst 20 min.
  2. Blanda färsen med bbq-sås, salt och peppar. Forma fyra burgare. Grilla eller stek burgarna i olja till fin färg på båda sidor.
  3. Servera burgarna i bröden med majonnäs, bbq-sås, tomat, kål, rädisor, rödlök och ev rostad lök.

Tips

Håll utkik efter Coops nya, formbara vegetariska färs som nu finns i din Coop-butik.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Natanael

2020-04-23

Sandwich Laktosfri mjölk locka

Vegetarisk färsburgare med picklad spetskål
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 400 g formbar vegofärs, tinad
  • 1 msk barbequesås
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • Picklad spetskål och rädisor
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 200 g spetskål, tunt strimlad
  • 4 rädisor, tunt skivade
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 msk majonnäs
  • 4 msk barbequesås
  • 1 tomat, skivad
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • rostad lök

Vegetarisk färsburgare med picklad spetskål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Gör en vegetarisk burgare på formbar färs gjord på sojaprotein. Denna burgare smaksätts med bbq-sås och serveras med picklade grönsaker.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Vänd ner kål och rädisor i lagen och låt stå minst 20 min.
  2. Blanda färsen med bbq-sås, salt och peppar. Forma fyra burgare. Grilla eller stek burgarna i olja till fin färg på båda sidor.
  3. Servera burgarna i bröden med majonnäs, bbq-sås, tomat, kål, rädisor, rödlök och ev rostad lök.

Tips

Håll utkik efter Coops nya, formbara vegetariska färs som nu finns i din Coop-butik.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Natanael

2020-04-23

Sandwich Laktosfri mjölk locka