Vegetarisk carpaccio på avokado

Vegetarisk carpaccio på avokado

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Vegansk carpaccio gjord på tunt skivad avokado som toppas med rucolaolja och rostade pinjenötter. Perfekt som förrätt.

Tillagningstid: 15 min
4 förrättsportioner
  • 4 avokado
  • 70 g rucola
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • 0.75 dl olivolja
  • salt
  • 0.5 dl pinjenötter
  • flingsalt och svartpeppar
  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Lägg hälften av rucolan i en bunke. Pressa i citronsaft och häll över oljan. Mixa till en slät sås. Smaka av med salt.
  2. Hetta upp en stekpanna och rostapinjenötterna under omrörning tills de fått fin färg.
  3. Skiva avokadon tunt och fördela på 4 tallrikar eller ett större fat. Ringla över rucolaoljan och strö på pinjenötterna.
  4. Toppa med resten av rucolan, salt och peppar. Servera ev med citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegetarisk carpaccio på avokado
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 avokado
  • 70 g rucola
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • 0.75 dl olivolja
  • salt
  • 0.5 dl pinjenötter
  • flingsalt och svartpeppar
  • 1 citron, i klyftor

Vegetarisk carpaccio på avokado

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Vegansk carpaccio gjord på tunt skivad avokado som toppas med rucolaolja och rostade pinjenötter. Perfekt som förrätt.

Tillagningstid: 15 min
4 förrättsportioner

Gör så här

  1. Lägg hälften av rucolan i en bunke. Pressa i citronsaft och häll över oljan. Mixa till en slät sås. Smaka av med salt.
  2. Hetta upp en stekpanna och rostapinjenötterna under omrörning tills de fått fin färg.
  3. Skiva avokadon tunt och fördela på 4 tallrikar eller ett större fat. Ringla över rucolaoljan och strö på pinjenötterna.
  4. Toppa med resten av rucolan, salt och peppar. Servera ev med citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!